Za cintorínom oficiálne parkovisko nie je, ale parkovať tam môžete

Nedostatok parkovacích miest v Piešťanoch je už niekoľko rokov chronickým problémom. V dobe dušičkových dní sa to prejavuje najmä v okolí cintorínov. Problémy s parkovaním znásobila i takzvaná chodníková novela, ktorá od 1. októbra platí na celom území Slovenska a tam, kde to dopravné značenie nepovoľuje, nesmú motoristi na chodníku parkovať ani len časťou vozidla.

Na ploche za cintorínom na Bratislavskej ceste zaparkovať svoje auto síce môžete, no v prípade dažďa pozor na blato a kaluže. (Autor: čitateľ)

S miestom na parkovanie zo všetkých troch piešťanských cintorínov je na tom zrejme najhoršie cintorín na Bratislavskej ceste. Je v tesnom dotyku najfrekventovanejších ciest na najrušnejšej križovatke Krajinská-Bratislavská. Malé parkovisko pred hlavným vstupom cintorína nepostačuje a mestské parkovacie plochy široko-ďaleko od cintorína nenájdete.

Motoristi tak využívajú aj plochu zo zadnej strany cintorína s vjazdom z Dopravnej ulice. Tá sa však regulárnym parkoviskom dá označiť len ťažko, a tak nám každoročne do e-mailu prichádzajú fotografie s pohoršenými komentármi so stavom tohto priestoru.

Zisťovali sme preto na radnici, či počítajú s tým, že by sa priestor medzi železnicou a zadnou časťou cintorína na Bratislavskej ceste stal niekedy regulárnou parkovacou plochou hodnou 21. storočia. „Mesto Piešťany nemá spracovanú dokumentáciu ani vyčlenené prostriedky na projektovú dokumentáciu, ktorá by riešila predmetné územie,“ zaslala nám odpoveď hovorkyňa radnice Veronika Bardíková a dodala, že na tomto mieste môžu vodiči parkovať bez obáv z pokuty.

My doplníme, že v prípade zhoršených klimatických podmienok by si návštevníci cintorína mali zabezpečiť i obuv vhodnú na chodenie v blate či v hlbokých kalužiach.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof