Ľadová plocha pri Priore nebude ani túto zimu

Verejná ľadová plocha, ktorá mala mimoriadne veľkú obľubu u piešťanskej verejnosti, nebude pred Obchodným domom Prior inštalovaná už tretiu zimu po sebe. Ako nás informovala riaditeľka Služieb mesta Piešťany, Hana Dupkaničová, mestské zastupiteľstvo ani v tomto roku na tento účel nevyčlenilo finančné prostriedky.

Nekrytá ľadová plocha slúžila v Piešťanoch verejnosti zhruba od polovice decembra a v prípade mrazivých dní až do konca februára. (Autor: Supa)

„Orientačná spotreba elektrickej energie za zimné obdobie je 35 000 kWh. V dnešných cenách by náklady len na elektrickú energiu boli 9625 eur bez DPH. K tejto sume treba pripočítať ďalšie náklady, napríklad drevo – dosky, preglejka, chladivo, voda, oprava chladiacej jednotky, poplatok za pripojenie do siete, inštaláciu, počas prevádzky plat za nadčasy a víkendy pre obsluhu,“ povedala nám Hana Dupkaničová.

Piešťanská verejnosť tak túto zimu zrejme ostane bez umelej ľadovej plochy. Zimný štadión ešte nemá ukončenú rekonštrukciu a podľa slov primátora Petra Jančoviča, ktoré zazneli na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve, ani hokejoví funkcionári mládežníckych havranov už nemajú záujem budovať nekrytú umelú ľadovú plochu v Piešťanoch.

Ak teda dostatočne nezamrzne potok Dubová, vodná nádrž Striebornica alebo Výsadba na Sĺňave, vyznávači korčuľovania si budú musieť zájsť na zimné štadióny až do Trnavy či Nového Mesta nad Váhom.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof