Čo potrebujete vo vašej záhrade na jeseň?

  • Inzercia
  • 2. novembra 2023, 16:30

Na počasí najlepšie poznať, že aj babie leto sa definitívne skončilo a začala sa jeseň. Dni sú postupne kratšie a vonku sa všetko sfarbuje do odtieňov žltej, oranžovej, červenej a hnedej. Práce na záhrade bude naozaj veľa. Preto vám v dnešnom článku chceme poradiť, čo na jeseň určite využijete.

(Autor: SariMe / Shuttestock.com)

Využiť môžete zľavy na rôznych stránkach ponúkajúcich záhradný tovar, napríklad Jurhan. Nájdete tam množstvo nábytku a náradia. Čo však nepochybne využijete práve na jeseň? A pri akých aktivitách?

Upratovanie záhrady

Jesenné upratovanie záhrady neobíde nikoho. Popadané ovocie treba pozbierať a listy je nutné pohrabať. Na obe činnosti sa vám bude hodiť pozinkovaný fúrik, ktorý uľahčí prepravu čohokoľvek. Nezabudnite aj na lopaty a hrable. Pred príchodom zimy vám tiež odporúčame pokosiť trávnik. Dajte si však pozor na to, aby bola tráva skutočne suchá, ráno na nej ešte zvykne byť rosa.

Príprava dreva

K jeseni nepochybne patrí aj pílenie a rezanie dreva a polien, ktoré neskôr v zime budete pravidelne využívať. Na pílenie sa vám budú hodiť kozy, do ktorých drevo položíte a nebudete ho musieť držať vy. Následne sa bude hodiť záhradný nábytok vo forme úložných boxov, kde drevo schováte pred vlhkosťou a mokrom. Polienka uložte niekde blízko domu, aby ste to k nim v zime nemali ďaleko.

Môžete posadiť zeleninu

Možno vás to prekvapí, ale ešte aj na začiatku októbra si môžete posadiť zeleninu. Konkrétne ide o mrkvu, reďkovku alebo šalát. Stačiť vám bude aj lacný fóliovník, ktorý uchráni semienka a rastúcu zeleninu pred silným vetrom. Vďaka nemu si môžete niečo vypestovať sami a ušetríte tak na zelenine v obchode.

Jeseň je ročným obdobím, kedy máte príležitosť pobudnúť vo svojej záhrade o niečo dlhšie. Dobre sa okolo seba poobzerajte a zistite, čo vaša záhrada potrebuje.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof