Rekonštrukcia a modernizácia futbalového štadióna pokračuje

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 1. novembra 2023, 22:30

Po rozsiahlych investíciách, ktoré sa v areáli piešťanského futbalového štadióna realizovali v rokoch 2021 a 2022, pristúpilo mesto k ďalšej investícii na tomto športovisku. Predmetom novej zákazky v hodnote 77 227 eur je kompletná obnova technológie plynovej kotolne pre budovu štadióna.

(Autor: MsÚ)

Kotolňa bude vybavená dvojicou kotlov Viessmann Vitodens 200-W s tepelným výkonom 2 x 99 kW. Pôvodné kotly boli zdemontované a v súčasnosti je už osadený jeden z dvojice kotlov. V rámci investičnej akcie bude takisto vybudovaný nový odvod spalín z kotlov, prevložkovaný komín, vymenia sa obehové čerpadlá a poistné zariadenie kotolne. Z kotlov budú napájané dva vykurovacie okruhy – na vykurovanie objektu a prípravu teplej vody.

Výstupom realizačných prác bude skúška tesnosti, prevádzková skúška, odborné prehliadky a východiskové revízie. Dielo bude odovzdané so všetkými výsledkami týchto skúšok, dokladmi a návodmi na obsluhu. Takisto bude zaškolená poverená osoba na obsluhu kotolne.

Investície v areáli štadióna

V septembri 2021 sa začala výstavba atletického oválu. Nový tartanový ovál pre športovcov slávnostne otvorili v septembri minulého roka. Nasledovala oprava časti bočnej tribúny na hlavnom ihrisku s vytvorením vedľajšieho vstupu na atletickú dráhu. Počas leta 2022 sa pracovalo aj na vytvorení tréningovej plochy a dobudovaní závlahy na vedľajšom tréningovom ihrisku. Veľké finančné prostriedky boli investované i do výmeny povrchu umelej trávy a obnovy tréningového ihriska s umelým povrchom.

Celkové investície smerované do obnovy a modernizácie futbalového areálu boli v rokoch 2021 a 2022 vo výške takmer 1,65 milióna eur. Martin Ričány

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof