Na Šarkaniádu akoby objednali počasie

Nad priehradou Čerenec vo Vrbovom lietali v sobotu 21. októbra psy z Labkovej patroly, princezné, ale najmä množstvo drakov. Parlament mladých mesta Vrbové tam totiž zorganizoval obľúbenú Šarkaniádu, ktorá vyšla na výbornú.

(Autor: am)

Dobrovoľníci z vrbovského mládežníckeho parlamentu tento rok akoby objednali počasie. Sobotňajšie popoludnie bolo príjemne slnečné, no fúkal dostatočný vietor, aby pomohol zdvihnúť desiatky šarkanov do výšky a potešiť tak najmenších. Iste, radosť z lietajúcich drakov mali aj rodičia, ktorým zväčša zostala na pleciach dôležitá zodpovednosť – rozlietať farebný kus papiera. Úsmevy na vydarenej akcii mali však i tí, ktorým sa dokopy so susedom zmotali šnúrky od neposlušných, zauzlených šarkanov.

Členovia občianskeho združenia Parlament mladých mesta Vrbové potešili návštevníkov nielen tým, že dorazili v pestrofarebných rozprávkových kostýmoch, ale pre prvých sto účastníkov mali pripravené aj šarkany, ktoré si mohli deti ľubovoľne vyfarbiť. Okrem toho sa na chodníku kreslilo kriedami či tvorilo pri stolíkoch. Zúčastnené deti dostali po jabĺčku a zatancovať si mohli na známe pesničky. „Ďakujeme všetkým, ktorí dnes prišli na priehradu Čerenec a využili krásne počasie na spoločné púšťanie šarkanov. Detí bolo vyše sto, rozdali sme všetkých sto našich šarkanov, jabĺčka. Veríme, že ste si udalosť užili a strávili pekný deň v prírode,“ skonštatovali dobrovoľníci z vrbovského parlamentu. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof