Seniori z Moravian si vyšli na výlet do Piešťan

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. októbra 2023, 22:07

Krásne jesenné počasie využili klienti denného stacionára v Moravanoch nad Váhom na návštevu piešťanského Kúpeľného ostrova, kde priamo v jeho srdci, v Napoleonských kúpeľoch, obdivovali výstavu Alfonsa Muchu – Kvetinové svety.

(Autor: archív autora)

S veľkým záujmom si seniori prezreli expozíciu, ocenili majstrovské diela umelca a zoznámili sa s Muchovým životopisom. Nasledovala prechádzka po Kúpeľnom ostrove. Ich kroky viedli k jazierkam s kvitnúcou Victoriou regiou a potom k voliéram s pávmi. Prechádzku ukončili pri Fontáne štyroch prezidentov. V jej blízkosti si na terase vychutnali kávičku, pri ktorej sa rozrozprávali, ako v mladosti navštevovali tieto krásne miesta. Dokonca jeden z klientov, „Janko“, pochádzajúci z východného Slovenska, ktorý v septembri oslávil 90 rokov, si so slzami v očiach zaspomínal, ako tu bol pred päťdesiatimi rokmi na služobnej ceste.

Seniorom príjemne strávené dopoludnie ubehlo rýchlo ako voda vo Váhu. Unavení, ale plní zážitkov sa vrátili do denného stacionára, kde ich čakal chutný obed.

Martina Kostercová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof