Imatrikuláciu prvákov na „schererke“ pripravili deviataci

Prváčikovia zo Základnej školy F. E. Scherera v Piešťanoch sú od minulého týždňa pasovaní za riadnych školákov. Imatrikulácia, ktorá sa konala v stredu 11. októbra, bola slávnostným aktom, pri ktorom áčkari z triedy učiteľky Andrey Sedlákovej a jej asistentky Evy Ostrčilovej a béčkari triednej učiteľky Ľubice Gregoričkovej a koordinátorky imatrikulácie Viery Mikeskovej z CVČ dali deviatakom, riaditeľke Sidónii Podhradskej i učiteľkám sľub, že budú usilovnými, pracovitými, reprezentatívnymi žiakmi školy, s ktorými sa rozlúčia až po úspešnom zvládnutí deviateho ročníka.

Prváčikovia aj deviataci: Námorníci i piráti, vľavo je triedna 1. B Ľubica Gregoričková. (Autor: vd)

Imatrikuláciu si nenechalo ujsť ani vedenie mesta Piešťany, primátor Peter Jančovič s viceprimátorom Jánom Krupom popriali žiačikom veľa úspechov v učení i rozvíjaní svojich talentov a daností a radostne prežité školské časy, na ktoré budú neskôr s láskou spomínať. 

Na imatrikuláciu Šmolkov z 1. A triedy sa prišli pozrieť primátor Peter Jančovič i viceprimátor Ján Krupa.

Kým áčkari mali imatrikuláciu v znamení Šmolkov, béčkari sa poprezliekali za námorníkov. Hry, súťaže, ale aj sľub žiaka školy, jeho povinnosti im pripravili deviataci odetí za Šmolkov, námorníkov a pirátov. Učiteľky sa tiež preobliekli do kostýmov, riaditeľka a vychovávateľka, ktorá koordinovala imatrikulácie, si menili tričká. V rámci imatrikulácie vystúpili s pásmom piesní aj samotní prváci.

Na záver školskej slávnosti triedne učiteľky nakrájali chutné, krásne vyzdobené torty a každý žiačik mohol v lavici maškrtiť a tešiť sa z darčekov i parádneho imatrikulačného listu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia