Vnútroblok na Teplickej obnovili za 240-tisíc eur

Piešťanská radnica vo štvrtok 12. októbra oficiálne uviedla do prevádzky zrevitalizovaný priestor vo vnútrobloku na Teplickej ulici. Na projekte v hodnote 239 238 eur sa sumou 191 767 eur podieľala Európska únia, zvyšok doplatilo mesto z vlastného rozpočtu. Spolu s neďalekým ihriskom Inčučuna vznikol priestor pre voľný čas detí v centre mesta.

Podklad pod úplne novými hracími prvkami tvoria moderné a mäkčené dopadové plochy. (Autor: pror)

Obnovením vnútrobloku v širšom centre spolu s ihriskom Inčučuna sa vytvorili dve dominantné estetické a multifunkčné centrá, priestor pre oddych a socializovanie pre všetky vekové kategórie s reprezentatívnym charakterom. „Je to perfektné. Páči sa nám, že zostali zachované aj vzrastlé stromy, ktoré budú ihrisko držať v tieni i v letných horúčavách,“ povedala nám mamička, ktorá si prišla s dcérou odskúšať ihrisko ešte pred jeho oficiálnym otvorením.

Podľa slov vedenia radnice rekonštrukciou vnútrobloku na Teplickej zabezpečili premenu verejného priestoru na polyfunkčný, estetický a dlhodobo využívaný areál. Cieľom revitalizácie bolo zveľadenie spoločného priestoru a herných aktivít, obnovenie priestoru pre hry detí školského a predškolského veku v exteriéri.

Vznikli oddychové zóny s možnosťami stolovania prístupného aj pre ľudí s obmedzenou schopnosťou pohybu. Súčasťou obnovy priestoru bola i rekonštrukcia existujúcich chodníkov, doplnenie nových spevnených plôch, regenerácia zelene, realizácia pitnej fontánky a hmlovej brány. Do priestoru pribudli tiež nové lavičky, stojany na bicykle a odpadkové koše.

„Vznikol prorodiný priestor, ktorý bude spájať generácie. Prajem si, aby tu spolu trávili voľný čas všetky generácie, aby rodiny a priatelia prežívali spoločné chvíle v oddychovej zóne a deti na ihriskách. Prajem všetkým, ktorí budú užívať tento priestor, aby sa tu cítili dobre,“ uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.

Táto lokalita bola pre obnovu zvolená z dôvodu, že sa nachádza priamo v centre mesta na sídlisku s približne 1200 obyvateľmi. Rekonštrukčné práce realizovala firma PEMAX PLUS, spol. s r. o. Podstatnú časť projektu, 191 767 eur, zaplatilo mesto prostredníctvom eurofondov z Integrovaného regionálneho operačného programu. Z vlastného rozpočtu sa podieľalo na obnove vnútrobloku čiastkou 55 511 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia