Prenos z newyorskej opery výnimočne v nedeľu

Priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku budú súčasťou programu Domu umenia Piešťany aj v aktuálnej sezóne. Prvé premietanie sa uskutoční nezvyčajne v nedeľu 22. októbra o 17.00 h zo záznamu, ostatné diela uvidíte štandardne počas sobôt.

Predstavenie Dead Man Walking si môžete v Dome umenia pozrieť v nedeľu 22. októbra o 17.00 h zo záznamu. foto: MET

Silné dielo Jakea Heggieho s názvom Dead Man Walking diváci uvidia v očakávanej premiére v Metropolitnej opere v novej produkcii Iva van Hovea. Dead Man Walking, založený na memoároch sestry Helen Prejean o jej boji o dušu odsúdeného vraha, spája vysokú drámu námetu s Heggieho dojímavou hudbou a libretom Terrencea McNallyho.

Predstavenie má pod taktovkou režisér Yannick Nézet-Séguin, v hlavnej úlohe sestry Helen sa predstaví mezzosopranistka Joyce DiDonato. Účinkujú aj basbarytonista Ryan McKinny ako odsúdenec na smrť Joseph De Rocher, sopranistka Latonia Moore ako sestra Rose a mezzosopranistka Susan Graham, ktorá spievala Helen Prejean v premiére opery v roku 2000, ako De Rocherova matka. Opera trvá tri hodiny a 14 minút, je s jednou prestávkou. Premietajú ju v anglickom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

Ďalší prenos z Metropolitnej opery sa uskutoční v sobotu 18. novembra o 18.55 h. Pôjde o dielo Život a doba Malcolma X v priamom prenose priamo z New Yorku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida