Madunice: Majstrovstvá SR v behu na 60 metrov cez prekážky

V prvý októbrový deň opäť po trojročnej odmlke oživili Majstrovstvá Slovenska v behu na 60 metrov cez prekážky. Konali sa v Maduniciach za veľkej podpory obce i rodičov, trénerov detí i verejnosti.

(Autor: archív J. Chalányho)

„Som hrdý na to, že v poradí už siedme majstrovstvá Slovenska sa konali práve u nás, v Maduniciach, v krásnom prostredí a počasí s tradičnou veľkou podporou obce. Ďakujem všetkým, ktorí pomohli pripraviť a zorganizovať túto krásnu udalosť plnú zážitkov, priateľstiev a skvelých výkonov,“ uviedol organizátor podujatia a tréner Maduničanov Jaro Chalány.

Po slávnostnom otvorení začali na plné obrátky bojovať o titul majsterky mladšie dievčatá. Kráľovnou svojej kategórie sa stala Lucia Pilková z Veľkého Lapáša pred Natáliou Bačovou a Paulou Fabryovou obe zo Spišského Podhradia.

„Po nich prišli na rad mladší chlapci, kde sme už aj my mali svoje želiezka v ohni. Martin Adamčík a Šimon Šoka si to rozdali medzi sebou v priamom súboji a s nádhernými časmi v osobných rekordoch si zabezpečili šieste, resp. piate miesto. Do posledného rozbehu sa postavil Lukas Chalány a dych vyrážajúcim osobným rekordom si vybojoval bronzovú medailu,“ pochválil výkon Lukasa J. Chalány. Druhý skončil Mathias Božoň zo ZŠ Zákopčie Tarabov za Matejom Svitačom z Veľkého Lapáša.

„Nasledovali preteky starších dievčat, kde som sa nestačil čudovať z výkonov našich madunických pretekárok. So zavretými očami a zatajeným dychom som bol najskôr svedkom krásneho pokusu Paulíny Miklošovej, keď konečne odkliala trinástkový čas ktorý jej vyniesol piate miesto, a potom Angeliky Kováčovej, ktorá si s ďalšou dvanástkou v živote dobehla pre bronzovú medailu. Bolo zaujímavé sledovať Paulínku, ako skáče od radosti po svojom výkone, a Angeliku, ako sklamane pozerá na svoj medailový čas (od striebra ju delilo 0,01 s). Druhá skončila Nina Helmešová z Hliníka nad Váhom za majsterkou Slovenska Timeou Kupčovou zo Spišskej Teplice.“

Nasledovali starší chlapci, kde sme mali až štvornásobné zastúpenie. Julo Dúcky atakoval pätnástkový čas a jeho výkon mu vyniesol 20 miesto. „Lukáš Grečmal krásne rozbehol druhý pokus a už-už to vyzeralo na nízku trinástku, keby som mu pred štartom nepostavil iné hadice a Lukymu sa nepodarilo zapojiť prúdnicu. Mrzí ma to,“ ospravedlnil sa Chalány. Lukáš Grečmal tak skončil pätnásty.

Patrik Rak v druhom pokuse nevylepšil svoj čas a zaknihoval desiate miesto. Poslednú iskierku nádeje domáci vkladali do Filipa Chalányho, ktorý však mal trojtýždňový tréningový výpadok pre zranenie. Filip nesklamal, ale výpadok sa predsa len prejavil. Jeho slušný výkon mu stačil na piate miesto. Túto nesmierne vyrovnanú kategóriu podľa očakávania vyhral Filip Ferenc pred Tomášom Pavlanským, obaja zo ZK IMA Spišská Nová Ves, a tretí skončil Richard Svitač z Veľkého Lapáša.

Chlapci od tretieho po trináste miesto sa vtesnali do rozdielu 0,6 s, čo dokazuje vyrovnanosť a náročnosť tejto kategórie.

„Ešte raz by som sa chcel z celého srdca poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave, organizácii a priebehu celej súťaže. Ďakujem obci, rodičom, rozhodcom, trénerom a najmä deťom, že nám pomohli písať históriu Majstrovstiev SR v 60-tkach.“

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea