Let z Tel Avivu do Piešťany je zrušený

Pravidelný letecká linka Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv bola zrušená. Informoval o tom prostredníctvom tlačovej správy úrad trnavského samosprávneho kraja. Pre slovenských občanov, ktorí sa nachádzajú v Izraeli, poletí v stredu 11. októbra v skorých ranných hodinách vládny špeciál. Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

(Autor: rs)

„Vzhľadom na stále sa meniacu situáciu v Izraeli sme boli izraelským partnerom informovaní, že náš pravidelný let Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv,  ktorý sa mal podľa plánu uskutočniť túto stredu bol zrušený. Momentálne čakáme na informácie o ďalších krokoch a možnostiach ako šťastne dopraviť cestujúcich späť na Slovensko,“ informuje trnavský samosprávny kraj.

„Letecký útvar Ministerstva vnútra SR zabezpečí repatriačný let pre slovenských občanov nachádzajúcich sa v Izraeli z dôvodu zhoršenej bezpečnostnej situácie v tejto krajine,“ uviedol rezort s tým, že viaceré letecké spoločnosti zrušili množstvo plánovaných letov z Izraela a občania SR tak majú problém dostať sa bezpečne domov. Rezort preto pre slovenských občanov vyšle Airbus A319 s kapacitou 89 miest.

Palestínske hnutie Hamas v sobotu 7. októbra spustilo rozsiahly útok na Izrael, ktorý naň reaguje tvrdými odvetnými krokmi. Akcia Hamasu si vyžiadala dovedna viac ako tisíc mŕtvych a tisícky zranených na oboch stranách.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia