Čajky vstupujú do pohárovej Európy! V stredu privítajú Gorzów, majú mu čo odplácať

V predchádzajúcom ročníku sa Piešťanské Čajky premiérovo dostali cez skupinovú fázu Eurocupu a na prahu nového ročníka tejto súťaže by si tento počin minimálne radi zopakovali. Hneď na úvod sa pre nich zopakuje situácia spred roka, prvým súperom v B-skupine bude poľský InvestInTheWest Enea Gorzów.

Ke´Shunan James v minuloročnom zápase proti Gorzowu nastrieľala 22 bodov, na výhru to vtedy nestačilo. (Autor: Laco Duračka)

Na štvrté vystúpenie v druhej najlepšej pohárovej súťaži Európy spomína klub z kúpeľného mesta v dobrom, najmä víťazstvom nad Galatasarayom Istanbul a hlavne postupom do bojov o osemfinále. Tohtoročný žreb Eurocupu si však s Piešťanmi opäť zahral svoju hru, keď im zase raz prisúdil rovnakého súpera, poľský Gorzów. S týmto súperom majú Čajky negatívnu bilanciu, keď v oboch prípadoch ťahali za kratší koniec – 68:70 a 56:71. Stopkou pre najbližšieho súpera zvereniek trénera Petra Jankoviča bolo v predchádzajúcom ročníku Eurocupu osemfinále.

Na osviežene pamäte tu máme pre vás vizitku súpera, ktorý sa predstaví v stredu v Diplomat aréne. Gorzówu sa podarilo vyhrať základnú časť poľskej najvyššej súťaže v predošlej sezóne, ale v play off bol z toho len bronz. Klub hrá od roku 2017 pravidelne Eurocup a v minulosti si zahral aj Euroligu. Po sezóne odišli hlavné hviezdy, ako Allana Smith, Lindsay Allen, Zoe Wadoux, Chantel Horvat a Tilbe Senyurek.

  • Facebook

Káder sa výrazne obmenil, ale svoju kvalitu rozhodne má. Pri jedinej ligovej previerke Gorzówu, v ktorej zvíťazil nad Bydhošťom 90:82, zaujali viaceré hráčky. Veľké očakávania sú od reprezentantky Austrálie Chloe Bibbyo, Američanky Stephanie Jones, naturalizovanej Grékyne Eleny Tsineke a v neposlednom rade talentovanej Maďarky, Nory Wentzel.

„Čaká nás veľa roboty. Nemáme plynulú hru a nedodržiavame naše pravidlá v obrane, ale Bydhosť nám ukázal, na čom musíme pracovať. Keby bol súper slabší, tak by sme si mysleli, že sme dobrí, ale momentálne sme priemerní, ale aj tak dokážeme vyhrávať zápas. Čo sa týka Piešťan, na Slovensku sa hrá úplne iný basketbal. Vlani sme mali s nimi veľké problémy, ide o klub, ktorý už niekoľko rokov hrá európske súťaže a doma bojuje o najvyššie priečky. Musíme si rozobrať ich hru, skautingu nemáme moc veľa na použitie, takže budeme improvizovať,“ uviedol pre oficiálny klubový web tréner Gorzówu Dariusz Maciejewski.

Systém Eurocupu sa v skupinovej fáze nezmenil, hrá sa doma-vonku a do play off postupujú tímy na prvých dvoch miestach a 8 najlepšie postavených družstiev z tretích miest. Zo všetkých postupujúcich sa urobí jedna tabuľka, podľa ktorej sa rozdelia dvojice do play off.

Prvý eurocupový zápas Piešťanských Čajok sa uskutoční v stredu 11. novembra o 18.00 h v Diplomat aréne, vstupné na duel s Gorzówom je 9€.

Program Piešťanských Čajok v B-skupine Eurocupu:

11. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – InvestInTheWest Enea Gorzów

19. októbra o 19.30 h: T71 Duddelange – Piešťanské Čajky

25. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Spar Girona

1. novembra o 19.00 h: InvestInTheWest Enea Gorzów – Piešťanské Čajky

22. novembra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – T71 Duddelange

29. novembra o 19.15 h: Spar Girona – Piešťanské Čajky

Foto: Ladislav Duračka

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda