Regata vo Villachu s medailovým leskom

  • Veslovanie / Šport
  • 5. októbra 2023, 07:22

Výprava 11 veslárov z Piešťan sa počas druhého septembrového víkendu zúčastnila tradičnej medzinárodnej regaty v rakúskom Villachu, spolu s pretekármi z Rakúska, Slovinska, Česka, Chorvátska, Nemecka a Poľska. Súťažili v kategóriách od najmladších až po dospelých. Aj napriek silnej medzinárodnej konkurencii sa všetci pretekári VK Sĺňava Piešťany dostali do finálových jázd, kde väčšina bojovala o cenné kovy.

(Zľava) Tereza Grosová a Tamara Kublová vyhrali dvojskif starších žiačok. (Autor: veslovanie.sk)

Nedeľný finálový deň odštartovali najmladšie členky výpravy Tereza Grosová a Tamara Kublová, ktoré suverénne vyhrali preteky dvojskifov starších žiačok. Tereza následne potvrdila dominanciu v skife starších žiačok. V kategórii dorastencov sa Oskar Gono a Alex Klein v dvojskife umiestnili na celkovom šiestom mieste. Z dorasteneckých skifov sa najviac darilo Viktorovi Jurgovi, ktorý po tesnom boji skončil štvrtý. Jeho tímový kolega Oskar Gono obsadil 14. miesto.

Junior Peter Strečanský (uprostred) dominoval v disciplíne skif.

Dorastenka Ema Vavrová (vpravo) v skife skončila druhá a medzi juniorkami v skife ľahkých váh nenašla premožiteľku.

Naša jediná dorastenka Ema Vavrová sa v skife umiestnila na druhej priečke. Ema si vyskúšala aj staršiu konkurenciu junioriek, kde v skife ľahkých váh nenašla premožiteľku. V juniorských kategóriách sa predstavili Anna Kublová, ktorá vybojovala druhé miesto, Simona Weiszová so siedmym miesto a Sofia Gono so 17. miestom. Sofia a Anna v dvojskife po napínavom boji doveslovali tretie. O jedno miesto horšie dopadol v juniorskom dvojskife Viktor v spoločenstve s veslárom z Českej republiky. Juniorskú kategóriu úspešne zakončil Peter Strečanský, ktorý dominoval v skife. Najskúsenejší piešťanský pretekár Matúš Vančo nadviazal v skife ľahkých mužov na výborné výsledky a skončil druhý.

Úspešné dni strávené na Ossiacher See priniesli pretekárom nielen medaily, ale aj mnoho spomienok a cenných skúseností. Našim veslárom gratulujeme a tešíme sa z úspechov!

zdroj: veslovanie.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória