V Trnave pribudlo 180 nových parkovacích miest

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 4. októbra 2023, 22:13

V blízkosti centra Trnavy na Rybníkovej ulici pribudlo približne 180 nových parkovacích miest. Vznikli na dlhodobo nevyužívanom pozemku bývalého cukrovaru, ktorý si radnica prenajala. Podľa primátora Trnavy Petra Bročku ide o dočasné riešenie. Samospráva má záujem toto územie odkúpiť, potom by parkovacie miesta išli pod zem.

Nové parkovisko sa nachádza neďaleko trnavskej pešej zóny. (Autor: FB Mesto Trnava )

Novovytvorené parkovacie miesta rozšírili kapacitu vedľajšieho mestského parkoviska, na ktorom je tiež približne 180 miest na parkovanie. Zaradené sú do spoplatnenej zóny B, v ktorej sa podľa nového všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní platí denne od 8:00 do 22:00 pri platbe cez aplikáciu alebo v parkovacom automate 60 centov na hodinu, pri platbe cez SMS 80 centov za hodinu. Trnavčania s kartami rezidenta môžu na parkoviskách s označením B parkovať zadarmo.

Mesto Trnava bude spoločnosti United Industries platiť za pozemok ročné nájomné 27-tisíc eur. Vybudovanie parkovacích miest stálo 210-tisíc eur. Nové miesta poslúžia aj návštevníkom Trnavy ako najlacnejšia možnosť na zaparkovanie potom, ako bude rezidentské parkovanie zavedené v celom meste. 

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof