Prior oslávil štyridsiatku veľkolepo

Najstarší obchodný dom v Piešťanoch oslávil okrúhle narodeniny. Štyridsiatku Priora si prišlo v piatok 22. septembra vychutnať na Ulicu A. Hlinku množstvo návštevníkov. Okrem vystúpení žiakov základnej umeleckej školy, módnej prehliadky, výstavy áut či koncertu obľúbenej Vlasty Mudríkovej ľudí lákal aj guláš či pivo zdarma.

Štyridsiatku Obchodného domu Prior prišli osláviť desiatky obyvateľov. (Autor: am)

V roku 1979 sa začala meniť podoba Ulice A. Hlinku a v podstate i celého Prednádražia a okolia. Dňa 6. mája 1979 slávnostne položili základný kameň Obchodného domu Prior a za prítomnosti vyšších funkcionárov „podpísali zainteresované socialistické organizácie združený socialistický záväzok. V ňom sľúbili, že na počesť 35. výročia Slovenského národného povstania vybudujú štvorpodlažnú budovu obchodného domu Prior s úžitkovou plochou 12-tisíc metrov štvorcových v hodnote 61 miliónov Kčs vo vzornej kvalite za 34 mesiacov.“ V roku 1983 výstavbu obchodného domu dokončili a pri Priori vyrástli aj chodníky a komunikácie.

Od tých čias Prior funguje a slúži nielen obyvateľom Prednádražia, ale i celým Piešťanom. Miestni sa pri obchodnom dome zišli aj predposledný septembrový piatok, keď sa konala oslava 40. narodenín. Na pódiu vystúpili tanečníci zo základnej umeleckej školy, predviedli sa i modelky v šik kúskoch, v spoločenských či svadobných šatách.

Vrcholom programu bol koncert heligonkárky a speváčky Vlasty Mudríkovej. Tá bola z podujatia nadšená rovnako ako ľudia pod pódiom. „Skvelým programom sme oslávili 40. výročie založenia OD Prior Piešťany. Množstvo ľudí sa s nami zabávalo, spievalo a bolo tak úžasne, že sme sa nevedeli s vami rozlúčiť a pridávali sme ďalšiu hodinu krásnych piesní a ďalšie hudobné prídavky. Ďakujeme za skvelú atmosféru,“ uviedla Mudríková a poďakovala aj riaditeľovi OD Prior Mariánovi Šimkovi. Ten mal z akcie rovnako skvelé dojmy, ako nám prezradil – „štyridsiatka si oslavu zaslúžila“.

Okrem spevu, tanca a módy sa pokochať mohli aj automobiloví fanúšikovia, keďže od dopoludňajších hodín sa konala výstava novučičkých áut, ktoré priviezli predajne z Piešťan, Topoľčian i Nového Mesta nad Váhom. Nechýbali hybridy či elektromobily, ale ani maľovanie na tvár a guláš, pivo a kofola zdarma. Návštevníci si podujatie užili a zaiste popriali obchodnému domu ďalšie úspešné roky fungovania.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda