Školáci o majstra okresu v cezpoľnom behu

  • Školy
  • 2. októbra 2023, 22:30

Žiaci základných a stredných škôl odštartovali seriál školských športových súťaží cezpoľným behom, ktorý sa už tradične konal na piešťanskej Lodenici. Za krásneho počasia zápolilo 93 žiakov z desiatich základných a piatich stredných škôl v štyroch kategóriách o majstra okresu družstiev i jednotlivcov.

Medzi školákmi bol najrýchlejší Matej Brežný (uprostred) zo ZŠ Brezová. (Autor: archív CVČ Ahoj)

V kategórii žiačok ZŠ si prvenstvo vybojovali dievčatá z Gymnázia Pierra de Coubertina v zložení Vytisková, Roháľová a Volobueva. V štartovom poli si najlepšie počínala Eliška Vytisková. Medzi žiakmi základných škôl zvíťazilo družstvo ZŠ Brezová v zložení Matej Brežný (v cieli prvý), Mitošinka a Filus.

V kategórii žiačok SŠ si suverénne počínali dievčatá piešťanského gymnázia v zložení Eliška Gáliková (v cieli prvá), Drahovská a Krupová. V záverečnom behu dňa ovládli štartovné pole stredoškoláci zo SPŠE Piešťany v zložení Strečanský, Babečka a Chalás. Ako prvý dobehol do cieľa Filip Kubík z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.

Organizátor Okresného kola cezpoľného behu CVČ Ahoj Piešťany vyjadruje poďakovanie: Piešťanskému pivovaru ŽiWell za poskytnutie priestorov na prezlečenie športovcov, toalety a posedenie v príjemnom prostredí, Gymnáziu P. de Coubertina za poskytnutie žiakov na výpomoc pri organizovaní súťaže a ZŠ Brezová pri príprave občerstvenia.

Peter Bajnok

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana