Vyber si svoj šport už po štvrtýkrát

  • Nezaradené
  • 29. septembra 2023, 22:30

Začiatok školského roka patril v priestoroch piešťanského HS Centra najväčšej detskej športovej akcii svojho druhu v regióne. Nadšenci pohybu z občianskeho združenia Happymove zorganizovali s podporou Asociácie športových klubov Piešťany a HS Centra štvrtý ročník prezentácie piešťanských športových klubov.

Nadšenci z OZ Happymove zorganizovali s podporou Asociácie športových klubov Piešťany a HS Centra štvrtý ročník prezentácie piešťanských športových klubov. (Autor: archív autora)

Deti si mohli vyskúšať 15 športov na jednom mieste: hokej, hádzanú, volejbal, bedminton, tenis, veslovanie, box, vodné lyžovanie, basketbal, futbal, ragby, plávanie, vodné pólo, turistiku aj stolný tenis.

Okrem športových aktivít si užili bohatý sprievodný program. Svoje stánky tu mali: Všeobecná zdravotná poisťovňa (vyšetrenie na počkanie), Rehamed Piešťany (diagnostika plochých nôh a chrbtice), Cyclision (jazda na bicykloch), Rescue Karpaty (ukážka prvej pomoci), Dobrovoľný hasičský zbor obce Banka (ukážka hasičskej techniky), AMAkids Slovensko (akadémia pre rozvoj intelektu), Showdeťom (zábavné vystúpenie pre deti), maľovanie na tvár, skákací hrad i tombola.

Deti pri registrácii dostali kartičku, s ktorou chodili pomedzi športové kluby, skúšali si techniky jednotlivých športov, zbierali pečiatky a za absolvovanie všetkých stanovíšť dostali malú odmenu. Celkovo sa akcie zúčastnilo viac než 400 malých športovcov. Deti boli tiež nadšené, že sa osobne stretli s čestným hosťom akcie, s legendou slovenského športu Martinom Škrtelom. Venoval im podpisovú kartičku, rozdal tisíc úsmevov a neváhal sa pridať k spoločnému fotografovaniu.

Organizátori z Happymove hodnotia aktuálny ročník veľmi pozitívne a ďakujú všetkým ľuďom, ktorí sa zúčastnili. Veľká vďaka tiež patrí zúčastneným športovým klubom, firmám a organizáciám, ktoré prišli a podporili túto krásnu akciu.

Športu zdar! Vidíme sa o rok. A dovtedy si vyber svoj šport… Stanislava Šimová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida