Dobré ráno, Piešťany!

Dnes je sobota 30. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom prekladateľov, Svetovým dňom srdca a Medzinárodným dňom nepočujúcich. Meniny má Jarolím.

Mužské meno Jarolím má grécky pôvod a v preklade znamená „sväté meno“. Nositeľov tohto zvláštneho mena stretneme na našom území len veľmi málo, vyskytuje sa skôr v Čechách.

Jarolímovia patria medzi najzáhadnejšie povahové typy. Sú to muži obdarení pozoruhodnými schopnosťami. Vedia sa ovládať a radi plnia poslanie nejakej záležitosti alebo spoločnosti. Jarolímovia sú aj zdržanliví, lebo majú v sebe silu, ktorá ich ovláda. Zvyčajne sú to schopní a seriózni žiaci, ktorí sami rozhodujú o svojom živote. Samozrejme veľmi skoro sa rozhodnú aj pre povolanie. Nájdeme ich všade tam, kde sa vyžaduje prítomnosť kompetentného, múdreho a nezištného človeka. Sú tiež pútaví rozprávači.

Jarolímovia sa rýchlo unavia a sú citliví na duševné prepracovanie. Zvyknú mať problémy s krvným tlakom a priberaním. Do jedálneho lístka by si mali zaradiť hlavne hlávkový šalát, citróny, jablká a orechy. Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Ich šťastné farby sú zlatá, hnedá, oranžová. Ochranné rastliny ľubovník, nechtík, ochranné kamene jantár a topás.

Známe osobnosti s menom Jarolím:

Jarolím Antal – popredný odborník na spoločenskú etiketu, štátny a diplomatický protokol. Pracoval v Slovenskej národnej rade, neskôr Národnej rade SR ako protokolár, učil na Právnickej fakulte UMB v Banskej Bystrici

V psom kalendári oslavuje meniny Athos, Atos.

Lekárenská pohotovosť

Lekáreň BENU OC Aupark, Nitrianska 7555/18, 92101 Piešťany 8:00 – 21:00

Lekáreň Dr. Max Tesco, N. Teslu 6711/25, 92101 Piešťany 8:00 – 20:00

Lekáreň Dr. Max OD Kaufland, Adama Trajana 6690/77, 92101 Piešťany 8:00 – 20:00

Podujatia

KINO FONTÁNA

So. 30. 9., Ne. 1. 10. o 15.30 h

DETSKÉ PREDSTAVENIE

Labková patrola vo veľkofilme

Najroztomilejší psí záchranári z Labkovej patroly sú späť s ďalším veľkým dobrodružstvom. Tentoraz je to všetko o super – schopnostiach, ktoré naši hrdinovia získajú po tom, čo ich dom zasiahne meteorit. A teraz je tu nový film a s ním aj zázračný meteorit, ktorý spadne priamo na ich domov, mestečko Adventure City. Prečo zázračný? Pretože dodá už aj tak šikovným labkám úžasné super-schopnosti a z Labkovej patroly sa stanú Mocné labky. Slovenská premiéra.

USA-2023, MP, slovenský dabing, 97 min.

Vstupné: 6 €


So. 30. 9., Ne. 1. 10. o 17.30 a 20.00 h

Tvorca        

Dej filmu sa odohráva o päťdesiat rokov v budúcnosti, kedy prebieha ničivá vojna medzi ľuďmi a umelou inteligenciou. V tomto čase veterán americkej armády Joshua v podaní Johna Davida Washingtona dúfa, že nájde svoju manželku, s ktorou sa odlúčili pred piatimi rokmi. Vydáva sa na nebezpečnú cestu za nepriateľské línie, aby našiel svoju ženu a tiež tvorcu vysoko vyspelej umelej inteligencie, o ktorej sa predpokladá, že je konečným prostriedkom na ovládnutie sveta a ukončenia vojny. Slovenská premiéra.

USA-2023, MP 12, slovenské titulky, 133 min.

Vstupné: 6 €


VÝSTAVNÁ SIEŇ MÓLO

25.5. – 30. 9.
KATARÍNA BÁBSKA MALÍKOVÁ
Pod vodou a nad vodou
Výstava diel, kombinovaná technika


VÝSTAVNÁ SIEŇ STARÁ LEKÁREŇ

30. 5. – 30. 9.

EDUARD BUDKE

MOJE PIEŠŤANY

Výstava fotografií


DOM UMENIA

Dom umenia Piešťany v spolupráci so slachta.gallery uvádza

5. 9. – 1. 10.

RÍMSKY KUFOR

Fotografie


5. 9. – 1. 10.

JIŘÍ STIVÍN 80

Fotovýstava


SÚBORNÁ VÝSTAVA VÝTVARNÉHO UMENIA

Mini galéria


Stála expozícia

Foyer, 2. poschodie

Akademický maliar Jozef Bubák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda