Matracov sa zbavujte na zbernom dvore

Staré matrace a iné časti interiérov nepatria ani ku kontajnerom, ani do prírody, ba ani pred útulok. Zbaviť sa používaných a nepotrebných kusov nábytku či zariadení dá i slušne a bez zaťaženia samosprávy, firiem a jednotlivcov.

Kde-tu sa skriňa, stolík, stolička, toaleta či matrac objaví v stojisku kontajnerov. Smetiari pritom vyvážajú len odpad, ktorý sa nachádza priamo v nádobe, čiže na každé odstránenie podobného odpadu je potrebné zariadiť nadštandardný zber.

Niektorí nešťastníci dokonca vyhadzujú svoje staré kusy interiérov do prírody. Vyťaženým miestom je odbočka z Obchodnej ulice k súkromnému pozemku pri potoku Dubová. Aj minulý týždeň sa tam nachádzal akýsi matrac a časť gauča. Práve matraca sa ďalší neznámy človek snažil zbaviť tak, že svoj starý vyhodil priamo pred útulok. Záchrancovia zvierat však dlhodobo komunikujú, že matrace neprijímajú, lebo psy ich trhajú a im sa potom zbytočne zvyšujú náklady na vývoz odpadu.

Nadrozmerný odpad patrí na zberný dvor. Ten sa nachádza na Žilinskej ceste 122, čo je posledná budova pred koncovou tabuľou mesta Piešťany v smere na Hornú Stredu. V pondelok až piatok je otvorený od 6.30 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 13.00 h. Odpad odovzdávate bezplatne, platí sa len za drobný stavebný odpad. Netreba zabúdať, že kým takýto vývoz odpadu, resp. správne umiestnenie odpadkov do príslušného kontajnera je zadarmo, za likvidáciu čiernych skládok, ktorými sú aj kopy neporiadku pri kontajneroch, platíme všetci. Nehovoriac o zníženom komforte ostatných obyvateľov a zbytočnom lákadle pre hlodavce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína