Viete, ako vylepšiť vysokozdvižný vozík?

  • Inzercia
  • 20. septembra 2023, 21:21

Ak si odmyslíme tie úplne malé, tak žiadny sklad sa nezaobíde bez spoľahlivej manipulačnej techniky. Nie na všetok tovar totiž vystačia ruky a svaly skladníkov, či skladníčok.

Autor: Kadmy / Stock.adobe.com

Praktické prídavné zariadenia

Jedným z najčastejšie využívaných druhov manipulačnej techniky pri skladovaní tovaru sú jednoznačne vysokozdvižné vozíky. Tie sú naozaj všestrannými pomocníkmi a nájdu svoje využite v mnohých skladoch (a nielen v nich).

Áno, všestrannosť je jednou z hlavných výhod vysokozdvižných vozíkov. Tou sa môžu pýšiť už v základnom vyhotovení. Ich schopnosti však možno ďalej vylepšovať použitím rôznych prídavných zariadení.

Tie dokážu ešte viac zefektívniť manipuláciu s bežným tovarom, prípadne výrazne zlepšiť schopnosti vysokozdvižných vozíkov pri manipulácií s atypickým tovarom. A niektoré dokážu dať vysokozdvižným vozíkom úplne nové využitie. My si teraz predstavíme niektoré z tých najužitočnejších.

Ktoré patria medzi tie naj?

Medzi najobľúbenejšie prídavné zariadenia patria bočné posuvy. Tie umožňujú posuv bremien o 100 mm do strany, čo výrazne uľahčuje a urýchľuje manipuláciu s tovarom. Nasadiť na bočný posuv je možné tak štandardné nosné vidlice ako aj ďalšie prídavné zariadenia.

V skladoch, v ktorých sa manipuluje s rôzne veľkými paletami, nájdu svoje využitie staviteľné nosiče. Ich základnou funkciou totiž je zmena rozostupu medzi vidlicami práve pre manipuláciu s rôzne veľkými paletami.

Alebo potrebujete presúvať aj valcovité bremená? Ak je možné ich presúvať naležato, pomôžu vám v tom zvierajúce vidlice. Tie môžu slúžiť na bežnú manipuláciu, ale zároveň umožňujú ručne nastaviť uhol vidlíc: naležato, v 45 stupňovom uhle alebo nastojato.

A na čo slúžia teleskopické vidlice? S tými môžete manipulovať rovno s dvoma paletami naraz (ak budú umiestnené za sebou). Teleskopické vidlice nájdu využitie aj pri nakladaní kamiónu, keď je prístup len z jednej strany alebo pri zakladaní do druhého radu regálov.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof