Počas preznačovania mesta radnica ponúka možnosť parkovať zadarmo

Piešťanská radnica podľa osadených dopravných značiek začala od utorka 19. septembra realizáciu nového vodorovného a zvislého dopravného značenia. Tým chce pripraviť mesto na novelu zákona, ktorá zakazuje parkovanie cez chodník a do platnosti vstúpi 1. októbra, ale aj zmenu parkovacích zón, ktorá vstúpi do platnosti od 1. januára 2024. Za týmto účelom mesto pripravilo možnosť využiť bezplatné parkovanie na parkovisku na Nálepkovej ulici.

Bezplatné parkovanie na parkovisku na Nálepkovej ulici môžu obyvatelia dotknutých ulíc využiť na základe žiadosti. (Autor: (pror)/Supa)

Ako uvádza radnica na svojom webe, možnosť využiť bezplatné parkovanie na parkovisku na Nálepkovej ulici budú mať obyvatelia ulíc, na ktorých sa v daný deň bude realizovať vodorovné dopravné značenie. Realizácia značenia bude trvať približne dva mesiace a ako mesto uvádza, práce budú prebiehať v závislosti od počasia.

Bezplatné parkovanie môžu obyvatelia dotknutých ulíc využiť na základe žiadosti. „Keďže na danej ulici nebude možné zaparkovať už deň pred samotným značením, bezplatné parkovanie im bude umožnené už o deň skôr,“ píše vo svojom ozname mestský úrad. Žiadateľ však musí poslať žiadosť o bezplatný vstup spolu s potrebnými dokumentmi na e-mailovú adresu parkovanie@sluzbymesta.sk alebo si žiadosť vybaviť osobne v sídle Služieb mesta Piešťany na Valovej ulici.

Bezplatný vstup na parkovisko na Nálepkovej vydajú Služby mesta Piešťany žiadateľovi, ktorý preukáže, že je držiteľom alebo prevádzkovateľom vozidla. K žiadosti o bezplatný vstup je potrebné doložiť občiansky preukaz a technický preukaz vozidla. „Bezplatný vstup na parkovisko je platný len na dobu zabezpečenia parkovania motorových vozidiel počas realizácie vodorovného dopravného značenia v danej ulici podľa harmonogramu prác,“ píše na svojom webe mesto.

Aký je harmonogram prác po konkrétnych dátumoch, to sa na stránkach mesta nedá nikde dohľadať. Radnica zverejnila len poradie ulíc, ktorých sa nové značenie bude týkať. „Ulica, na ktorej sa bude značenie realizovať, bude vopred označená dopravnými značkami Zákaz zastavenia. O každej zmene a o tom, ktorá ulica sa bude nasledujúci deň značiť, vás budeme informovať na facebookovej stránke Mesta Piešťany,“ je jediné, čo k dátumovému harmonogramu uvádza radnica.

Ak si teda budete chcieť vybaviť bezplatné parkovanie na Nálepkovej v nejakom časovom predstihu, zrejme to nepôjde, nakoľko obyvatelia dotknutých ulíc budú musieť na dátumy značenia reagovať až vtedy, keď ich mesto uvedie na svojom facebooku.

Poradie značenia jednotlivých ulíc:

1. Winterova (od nemocnice po Kolonádový most), Sad A. Kmeťa, Beethovenova (od hotela Park Avenue po Sad A. Kmeťa)

2. Winterova – vnútroblok (Winterova č. 8-12), Beethovenova (od kina Fontána po hotel Park Avenue)

3. Hollého, Hviezdoslavova, Vajanského – parkovisko

4. Radlinského (od križovatky s Teplickou ul. po križovatku s Bernolákovovou ul.), Bernolákova

5. Šafárikova, Štúrova, Mierová, Radlinského (od križovatky s Bernolákovou ul. po križovatku so Štúrovou ul.)

6. Námestie 1. mája, Štefánikova (od križovatky so Štúrovou ul. po križovatku s Kuzmányho ul.), Kuzmányho (od križovatky so Štefánikovou ul. po križovatku s ulicou Pod Párovcami)

7. Okružná, Jarná, Južná, Robotnícka (od križovatky s Kúpeľnou ul. po križovatku s Rybnou ul.), Skalná (od križovatky s Kúpeľnou ul. po križovatku s Rybnou ul.)

8. Panenská, Skalná (od križovatky s Kúpeľnou ul. po križovatku s Ružovou ul.)

9. Vajanského (od križovatky s Hollého ul. po križovatku so Školskou ul.), Záhradná, Detská (od križovatky so Záhradnou ul. po Detskú č. 2), D. Tatarku, Vajanského – vnútroblok (Vajanského č. 17, 19, 21 a 25, 27, 29, 31)

10. Sládkovičova (od križovatky s Ul. D. Tatarku po križovatku s Hollého ul.), Hodžova, Chalupkova

11. Palárikova, Potočná, Rastislavova, Kukorelliho

12. Teplická – vnútroblok (Teplická č. 106-128 a 132-134), A. Hlinku – vnútroblok (A. Hlinku č. 107-109)

13. Vážska (od kruhovky po križovatku s Rybnou ul.), Slnečná, A. Dubčeka, Krížna

14. Ružová (od križovatky s Tichou ul. po bytové družstvo), Tichá

15. Nábrežie I. Krasku – pri Dome umenia, Stromová – parkovisko pri futbalovom štadióne

zdroj: piestany.sk/sluzbymesta.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard