Piešťany opäť súčasťou medzinárodného festivalu

Bratislavské hudobné slávnosti sa opäť budú konať aj na pôde Domu umenia Piešťany. Národná kultúrna pamiatka, ktorá patrí pod Slovenskú filharmóniu, sa stane dejiskom dvoch koncertov, pričom záštitu nad 58. ročníkom medzinárodného festivalu prevzala záštitu aj ministerka kultúry Silvia Hroncová.

(Autor: am)

V sobotu 23. septembra o 17.00 h sa uskutoční Klavírny recitál. Na klavíri zahrá Jordana Palovičová, ktorá predvedie výber z diel svetových a slovenských skladateľov ako Claude Debussy, Fryderyk Chopin, Maria Szymanowska, Dušan Martinček, Peter Machajdík, Ľuboš Bernáth a ďalší.

V utorok 26. septembra o 19.00 h zavíta do Domu umenia Národný symfonický orchester Ukrajiny. Hudobné teleso bude dirigovať Volodymyr Sirenko, na husliach sa predstaví Dmytro Tkachenko. V programe zaznie Jean Sibelius, Max Bruch, Borys Lyatoshynsky a Franz Liszt.

Ambíciou organizátorov Bratislavských hudobných slávností (BHS) je pripraviť dramaturgicky príťažlivý 58. ročník tohto významného medzinárodného festivalu, pozvať zaujímavých zahraničných hostí – orchestre, dirigentov a sólistov a prezentovať tiež našich renomovaných umelcov, súčasne však dať priestor aj mladým, aby spoločne svojím umením ozvláštnili jeseň nevšednými hudobnými večermi. BHS ako jeden z najprestížnejších festivalov je uznávaným členom Asociácie európskych festivalov/EFA so sídlom v Bruseli ako jediný slovenský reprezentant.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda