Medailová žatva Piešťanca Martina Bábika na Olympijských nádejách v Poznani

  • Piešťanský týždeň / Kanoistika / Piešťany
  • 15. septembra 2023, 13:30

Slovensko si z Olympijských nádejí prináša päť medailí, z toho až o tri sa postaral Martin Bábik. V poľskej Poznani na Olympijských nádejách Slovensko veľmi úspešne reprezentovala skupina 36 pretekárov vo veku 15 až 17 rokov. Ako sme už uviedli, Piešťanec Martin Bábik sa postaral o tri z piatich slovenských medailí.

Od štvrtka 7. septembra do nedele 10. septembra súťažili v silnej konkurencii 43 krajín a 900 pretekárov z celého sveta. Od prvého dňa, keď boli na programe iba rozjazdy, to boli náročné preteky. Niekoho čakali aj štyri štarty v rôznych disciplínach, no hneď od začiatku sa ukázali naši športovci veľmi dobre a takmer všetci postúpili ďalej do semifinále.

Hneď v piatok sa rozdávali prvé medaily na 1000 metrovej trati. Prvú medailu pre Slovensko vypádloval Martin Bábik. Dopádloval v K1 U17 na treťom mieste. V tomto trende pokračoval a každý deň vylovil z Maltského jazera ďalšiu medailu. Sobota patrila 500 metrovým tratiam. Tu štvorica Máte Marsal, Maximilián Szabó, Máte Lépi a Martin Bábik získali striebro v K4 U17 a Alex Gavlider bronz v K1 U15. Máte Marsal bol veľmi blízko medaili v K1 U16, ale nakoniec mu patrí štvrtá priečka. Martinovi Bábikovi chýbalo do zbierky už len zlato, tak musel zabojovať v nedeľu, keď boli na programe 200 metrové diciplíny. Našej štvorici Máte Marsal, Maximilián Szabó, Máte Lépi a Martin Bábik sa to podarilo a domov si nesú aj zlato z dvestovky v K4 U17. Svoju formu potvrdil aj Alex Gavlider, ktorý si na rovnakej trati v K1 U15 vypádloval striebro.  Tesne ušlo pódium na dvestovke Arturovi Kalaberovi, ktorý v C1 U16 skončil štvrtý.

Naši pretekári sa výborne predviedli, ukázali, že majú dobrú prípravu zabezpečenú v kluboch a tú vedia zúročiť. Odmenou bolo 19 finálových jázd, ktoré dokázali premeniť na 5 medailí.

FB Slovenská kanoistika Sprint team

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián