Táborníci sa vzdelávali aj o dobrovoľníctve

Parlament mladých mesta Vrbové zorganizoval okrem svojho tradičného tábora Tajomstvo šikmej veže dva denné táborové turnusy pre deti rodičov, ktorí pracujú v spoločnosti Semikron Danfoss. Nechýbalo kúpalisko, piešťanská knižnica, ale aj vzdelávanie o dobrovoľníctve.

Skvelá partia detí chodila spoločne aj na výlety. (Autor: PMMV)

„Deťom sme pripravili náš tradičný tábor s programom. Nechýbal výlet do piešťanskej knižnice na divadelné či interaktívne vystúpenia spojené s workshopmi. Deti si knižnicu obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že už v pondelok v druhom turnuse sa pýtali, či aj tento týždeň pôjdu do knižnice na predstavenie,“ zaspomínal na nadšenie detí pre kultúru šéf parlamentu mladých Dušan Sabo.

Táborníci si užili výlet na kúpalisko, kde sa schladili počas letného dňa, no animátori si pre nich pripravili aj športové zápolenie v rámci súťaží na futbalovom štadióne vo Vrbovom. „Deti sme taktiež edukovali o dobrovoľníctve – vyberali miesto na osadenie ďalšieho posedenia na priehrade Čerenec. Veríme, že niektorí sa k nám pridajú a ešte sa s nimi nie raz stretneme,“ dodal Sabo.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof