Piešťany sa s letom lúčia vo veľkom štýle, september v regióne je plný podujatí, z ktorých si vyberie každý

  • Inzercia
  • 6. septembra 2023, 08:59

Dianie v najväčšom slovenskom kúpeľnom meste a jeho okolí neutícha ani na sklonku sezóny. Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany pozýva do regiónu milovníkov hudby, športu, filmu, tanca, zábavy aj architektúry. Septembrový kalendár podujatí je bohatý, jeho aktualizovanú podobu nájdu záujemcovia na adrese kalendar.rezortpiestany.sk.

Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov - 9. september, Vojenské historické múzeum. (Autor: rezortpiestany.sk)

„September je posledný mesiac tohtoročných splavov Váhu, ktoré sa budú konať do 24. septembra,“ informuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. „Záujemcovia budú mať aj v septembri možnosť absolvovať obľúbené komentované prehliadky po meste, Kúpeľnom ostrove a zákulisí Domu umenia. Vo svojich aktivitách budú pokračovať i piešťanské hotely. Hotel Splendid pozýva aj na rockový večer a iné žánre ponúkne Hotel Esplanade, ktorý organizuje večer pre milovníkov latina i gitarový koncert.“

Elektrárňa Piešťany je známy priestor, kam sa chodí na skvelé akcie. Nebude to inak ani v septembri, keď bude hostiť (Ne)konferenciu Gastrolove 2023.

Nebudú chýbať veľké podujatia

Piešťanský september sa ponesie aj v znamení tradičných veľkých podujatí. V Dome umenia sa budú konať XXIV. Organové dni v Piešťanoch aj Slávnostné otvorenie 43. umeleckej sezóny. Záver sezóny by sa nerátal ani bez 18. Medzinárodného filmového festivalu Cinematik 2023 a bez medzinárodnej súťažnej výstavy kvetov Victoria Regia.

„Na svoje si prídu aj milovníci ľudovej zábavy. V našom regióne sa budú počas septembrových dní konať napríklad Dožinky v Hudobnom pavilóne na Kúpeľnom ostrove, Michalský jarmok v Hlohovci či Kapustové hody v Trebaticiach,“ dopĺňa pozvánku Nevolná. „Do pozornosti dávam i piešťanské Dni architektúry, v rámci ktorých sa uskutoční komentovaná prehliadka, filmové predstavenie aj cyklovychádzka po Piešťanoch. V Napoleonských kúpeľoch na Kúpeľnom ostrove bude aj v septembri stále otvorená výstava Alfons Mucha: Kvetinové svety.“

Vydajte sa na hrad aj do hlbín vesmíru

V závere leta pripravil hrad Beckov pre malých návštevníkov hradnú cestu plnú vedomostných úloh a pre malých i veľkých tvorivé dielne a humorné prehliadky.

Hudobná reštaurácia La Musica ponúkne tradičné piatkové koncerty a Mango Music Club sa každú sobotu otvára pre milovníkov klubovej zábavy.

Hlohovská hvezdáreň a planetárium organizuje pozorovania jesennej hviezdnej oblohy a Gitarové múzeum Piešťany okrem iného pozýva na výstavu hudobných kuriozít.

„Okrem toho ponúkne náš región mnoho ďalších podujatí, odporúčam sledovať ich prehľad, ktorý neustále aktualizujeme na našej webovej stránke,“ dodáva Nevolná.

zdroj: OOCR Rezort Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof