Útulok vyhral 1300 eur na kastráciu mačiek

V Tescu sa opäť hádzaním žetónikov hlasovalo, ktoré občianske združenie získa financie na svoj projekt zameraný na zlepšenie okolitého prostredia. Zákazníkov najviac zaujalo a na prvom mieste skončilo Regionálne centrum Slobody zvierat v Piešťanoch, ktoré na kastráciu mačiek získa 1300 eur.

Útulkáčom zákazníci hypermarketu hodili najviac žetónov. (Autor: FB Viac úsmevov:))

„Nechcené mačiatka vyhodené na uliciach, v smetných košoch, rozmliaždené na cestách, utopené v rieke… Nehovoriac o tisíckach smutných očí v útulkoch. Je toto naozaj humánnejšie ako kastrácia? Túlavé zvieratá v uliciach bez veterinárnej starostlivosti sú potenciálnym zdravotným (prenos chorôb) aj bezpečnostným rizikom (uhryznutie, napadnutie) najmä pre deti. Pomôžte nám zlepšiť situáciu v našom meste a na našich sídliskách redukovaním počtu novonarodených mačiek – kastračný program je riešením,“ znel projekt piešťanského útulku, za ktorý zahlasovali vhodením žetónu do urny tisíce zákazníkov hypermarketu. Situácia ohľadom mačiek, zdá sa, ľuďom nie je ľahostajná, pretože v piešťanskom obchode tento projekt s prehľadom oslovil najviac zákazníkov.

Do programu tento rok Tesco prijalo vyše 400 žiadostí a medzi 231 projektov prerozdelí 169 400 eur. Ľudia vhodili do urien tri milióny žetónov, útulok získal takmer 30-tisíc hlasov. Na druhej priečke končilo Občianske združenie pri detskom domove Piešťany a na tretej FestDobré o.z. Prvé miesto získa 1300, druhé 600 a tretie 300 eur. Partnerom celého programu je Nadácia Pontis.

Ak by ste chceli útulku pomôcť materiálne, aktuálne im chýba Fixinela, Pulirapid, Jar, tekuté mydlo, pracie kapsuly, taktiež cestoviny, ryža, papierové utierky, vatové tyčinky, malé lopatky a metličky či 120-litrové plastové vrecia na odpad. Priniesť môžete aj sacie podložky, sensitive krmivo, posteľnú bielizeň a neskôr v zime deky a koberce – matrace, periny, vankúše nenoste. Vždy pomôžu i odčervovadlá a odblšovadlá.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof