V šamorínskej vode ešte náročnejšie ako v Piešťanoch

  • Plávanie / Šport
  • 29. augusta 2023, 22:32

Na ramene Dunaja tečúceho za športovo-relaxačným rezortom X-bionic sphere v Šamoríne sa 17. augusta uskutočnilo siedme kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Plávalo sa vo vode s teplotou 18,4 °C bez použitia neoprénových plaviek. Na podujatí sa zúčastnilo 120 diaľkoplavcov z tridsiatich klubov Slovenska, Talianska, Českej republiky, Belgicka, Rakúska a Dánska. Pretekárom ŠPK Kúpele Piešťany sa mimoriadne darilo a v hodnotení klubov sa umiestnili na prvej priečke so ziskom 14 medailí.

V žiackej štafete na 4x1250 m dve zostavy z klubu ŠPK Kúpele obsadili prvé miesto (Királová, Martinkovičová, Csenkyová, Slámová) a druhé miesto (Schott, Bališová, Filipová, Pecháčová). (Autor: archív ŠPK/SPF)

Plavci bojovali o majstrovské tituly na kilometrovej trati aj v štafetovom preteku mix na 4×1250 m, ktorý sa v slovenských podmienkach uskutočnil prvýkrát. ŠPK Kúpele mal na štarte osem chlapcov a desať dievčat. Na 1 km 13-ročných žiačok majstrovský titul s veľkým časovým odstupom získala Lucia Slámová. Víťazstvo a titul pre naše farby vybojovali na 1 km žiačok aj 11-ročná Nina Pecháčová a o rok mladšia Alexandra Tapušíková.

Majstrovský titul na trati 1 km medzi 13-ročnými žiačkami s veľkým časovým odstupom získala Lucia Slámová (uprostred).

Štafeta v kategórii dospelých na 4×1250 m si v zložení Čačík, Mosná, Ertlová a Tapušík vyplávala bronzovú medailu. V žiackej štafete tiež na 4×1250 m naše dve zostavy obsadili prvé miesto (Királová, Martinkovičová, Csenkyová, Slámová) a druhé miesto (Schott, Bališová, Filipová, Pecháčová). Sme radi, že sme na prvých pretekoch v štafetách získali medaily.

Na bronzový stupienok medzi 10-ročnými žiačkami na 1 km sa postavila aj Sára Tamara Žažová, Lea Filipová bola medzi 12-ročnými dievčatami strieborná a Tomáš Tamajka vystúpil v kategórii 13-ročných na strieborný stupienok. Medailový úspech plavcov Kúpeľov na majstrovských tratiach na 1 km zavŕšil Tobiáš Šiška medzi 10-ročnými chlapcami.

V pretekoch na 3 km najmladších juniorov si suverénnym spôsobom vyplával víťazstvo Rastislav Čačík (uprostred). Tretí skončil Tomáš Filus (vpravo).

V disciplínach Slovenského pohára v diaľkovom plávaní dosiahol klub ŠPK Kúpele tiež pekné výsledky. V pretekoch na 3 km najmladších juniorov si v rámci prípravy na majstrovstvá Európy juniorov suverénnym spôsobom vyplával víťazstvo Rastislav Čačík. Na tretej priečke mu sekundoval Tomáš Filus. Ako chutí víťazstvo na 5 km trati najmladších juniorov, si prvýkrát vyskúšal Alexander Zurek.

Medzi 13-ročnými dievčatami si prvenstvo po veľmi peknom výkone vyplávala Kristína Királová. Linda Mocháková bola po bojovných pretekoch na 3 km najmladších junioriek ocenená striebrom. Michaela Csenkyová sa postavila na 3 km 12-ročných žiačok na strieborný stupienok. Milica Martinkovičová v kategórii 12-ročných žiačok ulovila zo studenej vody na 3 km bronzový úspech.

V seniorských kategóriách kraľovali plavci talianskej reprezentácie, no chladná voda spôsobovala ťažkosti aj im. Všetci plavci však mali po doplávaní na tvári spokojný úsmev po zvládnutí náročných podmienok.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia