Seniori, zaujímate sa o bylinky? Môžete študovať v Piešťanoch

Piešťanskí seniori majú možnosť opäť študovať. Univerzitu tretieho veku, ktorej témou budú bylinky, bude lektorovať skúsená odborníčka Daniela Benediková z Piešťan.

Univerzita tretieho veku bude zameraná na vedomosti o bylinkách. (Autor: (vd)/Mesto Piešťany)

Kto za týmto zaujímavým počinom stojí? Daniela Benediková vysvetľuje: „Ekonomická univerzita Bratislava na požiadanie primátora Piešťan Petra Jančoviča bude pokračovať vo vzdelávaní seniorov z Piešťan a okolia na Univerzite tretieho veku na tému bylinky.“

Záujemcovia sa môžu prihlásiť aj v týchto dňoch. Ide o dvojročné štúdium na Univerzite tretieho veku pri Ekonomickej univerzite Bratislava a je určené seniorom starším ako päťdesiat rokov. „Prednášky sa začnú v októbri po imatrikuláciách, ktoré by mali byť 28. septembra. Prednášky budú v Dennom centre Rozmarín na Teplickej ulici každý druhý štvrtok, začíname 5. októbra,“ dodáva Benediková.

Študijný program je určený pre seniorov z Piešťan a okolia, ktorých zaujímajú bylinky a ich použitie, nie je obmedzený ničím, treba sa len prihlásiť, zaplatiť a chodiť na prednášky. Väčšina piešťanských seniorov, ktorí sa už v minulosti na univerzitu prihlásili a absolvovali vzdelávanie zamerané na všeobecné témy, vyjadrili spokojnosť. Seniorom sa veľmi páčilo, promócie boli v máji tohto roka a boli veľmi dojímavé a krásne tak ako u denných študentov univerzity. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof