Sedem dôvodov, prečo si kúpiť nové auto v roku 2023

  • Inzercia
  • 28. augusta 2023, 11:01

Ojazdené alebo nové? Pri kúpe osobného vozidla je to nekonečná otázka, ktorá trápi všetkých začínajúcich, ale aj dlhoročných motoristov. Hlavným faktorom pri priklonení sa k autu z druhej ruky, je nižšia obstarávacia cena a teda ušetrené peniaze. Avšak, kúpa nového auta prináša veľmi veľa atraktívnych výhod, na ktoré mnohí často zabúdajú.

(Autor: https://cz.depositphotos.com/137609130/stock-illustration-hand-of-businessman-with-money.html)

Ojazdené alebo nové? Pri kúpe osobného vozidla je to nekonečná otázka, ktorá trápi všetkých začínajúcich, ale aj dlhoročných motoristov. Hlavným faktorom pri priklonení sa k autu z druhej ruky, je nižšia obstarávacia cena a teda ušetrené peniaze. Avšak, kúpa nového auta prináša veľmi veľa atraktívnych výhod, na ktoré mnohí často zabúdajú.

  • Vyhnete sa autobazárom

Predajcovia ojazdených vozidiel vás môžu lákať pestrým vozovým parkom a atraktívnymi cenami. Avšak, existuje šanca, že vaša skúsenosť s autobazárom nebude príjemná. Je množstvo prípadov, kedy technický stav nezodpovedal tomu, čo predajca uvádzal. Taktiež,  väčší predajcovia ponúkajú kúpu auta na len na úver. Môžu sa pri ňom objaviť rôzne skryté poplatky a celkovo, existujú lepšie spôsoby na financovanie auta. Pri kúpe nového vozidla sa vyhnete stresu z nepríjemnej skúsenosti a možným problémom.

  • Auto podľa vašich predstáv

Veľká výhoda pri kúpe nového auta je tá, že auto bude skutočne vaše – podľa vašich predstáv. Každý z vodičov má iné potreby a využíva v aute iné funkcie. Jazdené auto nemusí obsahovať presne to, čo potrebujete. Automobilky ponúkajú bohaté možnosti, ako si personalizovať vozidlo podľa vášho vkusu.

  • Moderné autá sú bezpečné

Každý rok sa robia legislatívne opatrenia, vďaka ktorým sú nové autá veľmi bezpečné. Okrem konštrukciám, ktoré dokážu ustať omnoho silnejšie nárazy, disponujú moderné autá aj rôznymi senzormi. Veľa z nich dokáže nehode predísť ešte predtým, než sa stane. Ako napríklad asistent udržiavania v jazdných pruhoch alebo automatické brzdenie pred prekážkou.

  • Výber atraktívnych modelov

Stáva sa vám niekedy, že na ceste vidíte auto, ktoré neviete pomenovať? Automobilky majú pre zákazníkov pestrý výber modelov, ktoré splnia požiadavky naozaj každému. Väčšina z modelov, má ešte na výber z niekoľkých variant výbav a personalizovania dizajnu..

  • Záruka

Nie je nič horšie, ako mať starosti s vaším novonadobudnutým autom. Žiť v strachu, či ráno naštartujete alebo vôbec dorazíte do svojej destinácie určite nikto nechce. Taktiež, ostať na dovolenke so závažnou chybou motora, vás môže vyjsť naozaj draho. Nové autá majú záruku, ktorá vám prinesie hlavne bezstarostné vozenie na niekoľko rokov. Veľa značiek ponúka aj možnosť predĺženia záruky.

  • Nemusíte sa báť servisnej histórie

Ak kupujete auto z druhej ruky, je kľúčové vyhľadať si úplnú servisnú históriu. Ak takúto históriu auto nemá, nikdy si nemôžete byť istý, či predošlý majiteľ chodil do autorizového servisu s kvalifikovaným personálom. Zle vykonaný servis môže ešte viac poškodiť vaše vozidlo.

  • Pestré možnosti financovania

Nové autá sú veľkou finančnou položkou. Avšak, takmer každý predajca ponúka hneď niekoľko spôsobov, ako auto financovať. Či už ste podnikateľ alebo súkromná osoba, máte na výber rôzne možnosti úveru či lízingu. Napríklad VWFS ponúka financovanie nielen na všetky koncernové značky.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof