Mehdi-Karim Guemache: Budeme sa snažiť, aby ľudia chodievali na futbal

Futbalový klub PFK Piešťany sa dohodol na príchode 33-ročného hráča Mehdi-Karima Guemacheho. Pôvodom francúzsky stredopoliar pôsobil v PFK v rokoch 2011-2013 a neskôr hral v Nových Zámkoch, Šali, Nededi, Kolárove či v Brezovej pod Bradlom.

Francúzsky futbalista sa do Piešťan vrátil po desiatich rokoch. (Autor: PFK Piešťany)

Od svojho prvého pôsobenia v klube sa usadil v Piešťanoch, ktoré sa stali jeho domovom. Do PFK prichádza s túžbou pomôcť k postupu do vyššej ligy či docieliť zviditeľnenie futbalu v Piešťanoch. Dokazovať to začal hneď v prvom domácom zápase, v ktorom sa postaral dvomi gólmi a výborným výkonom o víťazstvo nad Partizánskym.

Ako sa cítite po príchode do staronového klubu a aký bol váš prvý dojem?

Cítim sa veľmi dobre. Z môjho pohľadu sme mali vynikajúcu letnú prípravu, všetky cvičenia zamerané na kondíciu boli s loptou, čo som si veľmi užil. Postupne som sa aklimatizoval a verím, že o jeden či dva mesiace ešte lepšie spoznám chalanov. Potom to bude ešte lepšie ako v doterajších zápasoch. Myslím si, že chalani sú super, či už na ihrisku, alebo mimo neho. Máme mladé mužstvo, ale na to, akú hráme súťaž, som bol prekvapený, akí sú chalani silní na lopte. Čo sa týka trénera, teším sa, akou taktikou sa chce riadiť, pretože presne mi vyhovuje, a skvele sa mi pod jeho vedením hrá.

Aké máte ciele a očakávania s tímom v novej sezóne?

Uvidíme, ako sa bude vyvíjať sezóna, myslím si však, že budeme hrať o vrchné priečky tabuľky. Zatiaľ nechcem hovoriť o postupe, pretože sme odohrali ešte len dve kolá, každé stretnutie je aj tak iné. Teraz máme dva zápasy vonku, kde sa pokúsime bodovať, no do každého musíme ísť naplno, nech je súper akýkoľvek. Predvedenou hrou sa budeme sa snažiť, aby ľudia chodievali na futbal. To je podľa mňa najdôležitejšie, pretože futbal je hlavne pre ľudí.

Čo vás presvedčilo, aby ste sa pridali práve k PFK Piešťany?

Dostala sa ku mne informácia, že Michal Krajčovič sa stáva manažérom A-tímu. Poznal som ho, pretože, keď som tu pred desiatimi rokmi pôsobil, bol trénerom. Doteraz máme spolu dobrý vzťah, čiže keď ma oslovil, robil som všetko, aby som sa sem dostal. Aj keď mám svoje roky, myslím si, že by som stále mohol hrať vyššiu súťaž, no z pohľadu cestovania by to mohlo byť náročné, pretože som musel chodievať 200 kilometrov na tréningy a zápasy, čo ma unavovalo. Chcel som sa sem vrátiť už dávnejšie, no teraz to konečne vyšlo a chcem pomôcť tímu k postupu, pretože si myslím, že Piešťany patria do druhej alebo tretej ligy. Keď mi vedenie klubu predstavilo projekt, ktorým sa chce v nasledujúcej sezóne riadiť, neváhal som a prijal som ponuku stať sa opäť hráčom PFK Piešťany.

zdroj: PFK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika