Tip na výlet: Blúdenie v kukurici len kúsok od Piešťan

Kým po minulé roky milovníci blúdenia pomedzi kukuričné klásky smerovali do Vlčkoviec, kde sa tento rok bludisko nenachádza, alebo za Hornú Stredu v smere na Podolie, tento rok sa bludisko presunulo len kúsok za hranicu mesta Piešťany. Kukuričné dobrodružstvo sa nachádza pred Hornou Stredou v smere od Piešťan, odbočiť je potrebné, akoby ste šli do závodu Porsche.

(Autor: am)

Kukurica je pripravená, v niektorých častiach bludiska azda až dvojmetrová, a tak blúdeniu nič nebráni.

Ak nechcete zablúdiť ešte pred samotným vstupom do bludiska, ako sa to podarilo nám, vedzte, že tento rok nejdete po ceste v smere na Podolie, ale do závodu Porsche. Z Piešťan sa tam dostanete v priebehu piatich minút. Príjazdovú cestu k závodu prejdite takmer celú, pričom na konci uvidíte búdku s občerstvením a predajom vstupeniek, vedľa ktorých môžete zaparkovať automobil.

Dostanete mapku, ktorá znázorňuje Česko a Slovensko, a milí muži za pultom vám poskytnú aj ceruzku, aby ste si mohli zaznačiť, ktoré mestá ste už navštívili.

Áno, mestá. Bludisko tvorí akoby sieť väčších a významných miest oboch krajín, pričom tento rok nie je cieľom vylúštiť tajničku, ale dočítať sa čo-to o jednotlivých samosprávach. Stanovištia v bludisku sú akoby informačnými tabuľkami so základnými údajmi a zaujímavosťami o daných mestách.

Samotné blúdenie vám zaberie približne polhodinu. Nejde o žiadnu náročnú pátraciu akciu, skôr si vychutnáte prechádzku medzi kláskami kukurice. V bludisku sa nachádza aj „vyhliadková veža“, z ktorej pekne uvidíte na celý kukuričný areál.

Keď nájdete východ, malých pátračov ešte môžete posadiť na traktory či nechať vyšantiť na detskej šmykľavke. Celý výlet aj s dojazdom z Piešťan vám zaberie približne hodinku. Ak by ste si pobyt v bludisku chceli spestriť, organizátori pripravujú aj nočné hororové blúdenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika