Pomocníci na upratovacie a udržiavacie práce v okolí domu a na záhrade

  • Inzercia
  • 14. augusta 2023, 12:14

V moderných záhradách nám už čoraz viac záleží na menších, ale zato dôležitejších prácach. Sú to úkony, ktoré majú zabezpečiť čistejší, kvalitnejší a úhľadnejší priestor na výsadbu a jej okolie. Dnes už jednoducho neplatí, že neporiadok zmyje dážď a jednu burinu prerastie druhá. Využívame vyspelú technológiu s futuristickým pohľadom na problém.

(Autor: Ingrid Balabanova / Shutterstock.com)

Tlakové čistenie  – význam a výhody

V okolí domu a na záhrade je množstvo rozsiahlych povrchov. Nehovoriac o ich reprezentatívnom význame, keď ide napr. o fasády, strechy alebo dlažby. Znečistenie je prirodzené, ale človeku je nepríjemné a snažíme sa ho ihneď odstrániť. Na odstraňovanie nečistôt, mikroorganizmov, plesní a machov je vhodné v exteriéri využívať na tieto práce tlakové čistenie.

Prebieha pomocou vody dopravovanej k tryske pod tlakom, pričom sa prečerpáva elektrickým alebo iným bezpečným chodom. Významným je napr. benzínový tlakový čistič, všeobecne považovaný za účinnejší. Vyplýva to z nezávislosti tlakového čistenia benzínovým čerpadlom od prívodu elektrickej energie. Je teda dostupnejšie a adaptovanejšie aj na náročné a extrémne podmienky.

Tlakové čistenie zároveň prináša menšie škody na kvalite životného prostredia. Hovoríme o ekologickej verzii čistiacich prác, ktorá šetrne zaobchádza s vhodnou chémiou. Dávkovanie prebieha automaticky, čo zabraňuje množstvu chemického odpadu.

Detailné udržiavanie výsadby pomocou krovinorezov 

Doteraz to fungovalo tak, že na čo sa pri kosení nedosiahlo alebo bolo stiesnené, nechalo sa tak. Dnes tieto problémy odstránia krovinorezyna kosenie horšie dostupných miest. Môže ísť o výsadbu vo svahoch, priekopách, v úzkych priechodoch medzi výsadbou alebo na prerastených a neudržiavaných plochách. Dostupná je prídavná, špecifická výbava ako napr. oceľové nože alebo pílové kotúče pre náročnejšie podmienky.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof