Muzikálový tábor priniesol do Piešťan Camp Rock

Muzikálový tábor, ktorý sa každoročne koná pod hlavičkou Súkromnej základnej umeleckej školy v Zavretom kúte v Piešťanoch, sa toto leto uskutočnil od 24. do 30. júla. A kým predchádzajúce ročníky priniesli na dosky, ktoré znamenajú svet, témy ako Neberte nám princeznú, Fontána pre Zuzanu či Pomáda, tentoraz siahli po hudobnom filme Camp Rock.

Príbeh Camp Rock sa odohráva v hudobnom tábore. (Autor: am)

Lektorka Lucia Danišová prezradila, že Camp Rock je typický tínedžerský film pre ročníky 2000 a vyššie. Je o mladom dievčati, ktoré sníva o tom, že pôjde do hudobného tábora. Dievčina je hudobníčkou, tvorí texty, piesne, len je hanblivá, a, bohužiaľ, jej rodičia si tento tábor nemôžu dovoliť. Nakoniec však zistí, že naň predsa môže ísť, lebo jej mama, kuchárka, dostane ponuku ísť do tábora variť a pritom dcéru vziať za polovičnú sumu. Príbeh sa napokon odohráva v tábore, kde toto dievča spozná nových priateľov, zároveň však klame – chce zapadnúť medzi deti z vyššie postavených rodín, a tak si vymyslí, že jej mama pracuje v čínskej televízii. Nasleduje štandardná zápletka, keď sa na jej klamstvo príde. Počas toho sa koná i typická americká „lovestory“.

Záverečné vystúpenie sa konalo v nedeľu 30. júla v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove. Okrem Danišovej sa na tábore lektorsky spolupodieľali učiteľky Laura Schellerová a Jana Kučerová. Počas každého dňa mali deti pripravený program, pomáhali aj animátorky Hana Danišová a Sofia Vlasáková. „Vymýšľali rôzne témy, podľa ktorých sa každý deň konali aktivity. Mali sme tému piráti, trpaslíci alebo červený koberec. Deti si vybrali známu osobnosť, prezliekli sa za ňu, mali o nej niečo povedať, zatancovať, zaspievať,“ povedala Danišová. Taktiež absolvovali muzikálovú tvorbu, kde boli rozdelené do tímov a na vybranú tému mali vytvoriť približne osemminútové dielko so zakomponovaním tanca, spevu a herectva.

Počas toho všetkého ešte nacvičovali záverečný program Camp Rock. „Bolo to náročnejšie ako po minulé roky, lebo sme mali oveľa viac mladších žiakov. Program bol celý o speve a my sme mali viac tanečníkov ako spevákov,“ skonštatovala lektorka s tým, že nikdy dopredu nevedia, kto obsadí akú rolu, keďže nie všetky prihlásené deti učiteľky vopred poznajú. „Obdivujem ich však, ako to zvládli. Podporovali sa navzájom, držali pri sebe,“ doplnila Danišová s tým, že deti z ich tábora sa vzájomne aj navonok správali veľmi slušne.

Tento rok sa muzikálový tábor, nanešťastie, konal naposledy. „I keď deti milujeme, z časového hľadiska už z našej strany nie je možné ho zvládať organizovať. Je okolo toho veľa vybavovačiek, povolení, písania scenárov. Počas roka toho máme veľmi veľa. Cez prázdniny potom zabúdame na seba,“ prezradila Danišová. Niektoré deti pritom boli súčasťou tábora od prvého ročníka. „Všetkým veľmi pekne ďakujeme, vážime si to. Ďakujeme rodičom, že pomohli deťom rozvíjať svoj talent. Veľa sa naučili, vidíme, že to malo zmysel. Niektoré deti si vysnívali, že chcú stáť na pódiu. Takýmto spôsobom sme im pomohli splniť ich sen. No ako sa vraví, niečo sa končí, niečo sa začína,“ dodala lektorka s tým, že posledný ročník uzatvorili vo veľmi milej zostave.

Na záver patrí poďakovanie Andrei Stančíkovej za podporu a umožnenie absolvovať vystúpenie v Spoločenskom centre kúpeľov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana