V nočnom Vrbovom súťažili dobrovoľní hasiči

Mestečko pod šikmou vežou ožilo v sobotu 29. júla hasičským športom. Na Mestskom štadióne Jozefa Adamca sa zišlo 33 tímov dobrovoľných hasičských zborov, aby si zmerali sily, no najmä rýchlosť, šikovnosť a obratnosť na Nočnej hasičskej súťaži o putovný pohár primátora mesta Vrbové. Ten napokon poputoval do Podlužian.

(Autor: FB Vrbové Online/Pavel Plencner)

Na súťaži hasičov a hasičiek sa stretlo 11 ženských a 22 mužských tímov. Preteky sa konali pod organizačnou taktovkou DHZ Vrbové a mesta Vrbové, v úvode podujatia zaznela štátna hymna i príhovor viceprimátora Matúša Opatovského. Ten vyzdvihol nielen prácu vrbovského dobrovoľného hasičského zboru, ktorého činnosť a nasadenie, ako uviedol, si mesto váži, no poďakoval i všetkým ostatným dobrovoľným príslušníkom za ochotu chrániť svoje okolie.

Po úvodnom ceremoniáli, porade kapitánov, a najmä po zotmení sa súťaž na pútavo vysvietenom trávniku mohla začať. Prvé štartové číslo patrilo domácim mužom z Vrbového, ktorí svojím výkonom odštartovali niekoľkohodinový hasičský maratón. Pretekalo sa v jednom kole podľa pravidiel Inovecko-karpatskej hasičskej ligy, ktorej autorom a administrátorom stránky www.ikhl.sk je Matej Mego, člen DHZ Vrbové a súčasne profesionál z piešťanskej hasičskej stanice. Za svoj prínos si prevzal z rúk rozhodcu Vladimír Micháleka pamätnú medailu k 10. výročiu vzniku Inovecko-karpatskej hasičskej ligy. „Táto medaila patrí ľuďom, ktorí prispeli k jej chodu, fungovaniu. Vďaka nim ligu máme a môžeme sa stretávať na súťažiach,“ uviedol Michálek.

Po náročnom zápolení víťazne medzi mužmi skončili hasiči z obce Podlužany, a to s časom 15,33 sekundy. Druhé miesto patrilo DHZ Pata a tretiu priečku obsadilo DHZ Topolecká. Spomedzi ženských tímov sa najlepšie darilo DHZ Prašník, druhé miesto si odniesli ženy z DHZ Topolecká a pomyselná bronzová medaila poputovala do DHZ Babulicov Vrch.

Najbližšia hasičská súťaž v okolí sa uskutoční 19. augusta v Prašníku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia