McDonald‘s má už stavebné povolenie, vznikne pred Tescom

Zariadenie s rýchlym občerstvením McDonald‘s má už stavebné povolenie na výstavbu prevádzky na parkovisku pred piešťanským nákupným centrom Tesco. Podľa predbežných vyjadrení spoločnosti by malo byť zariadenie uvedené do prevádzky do pol roka od získania stavebného povolenia, ktoré bolo vydané 30. júna.

ilustr. foto (Autor: McDonald’s)

Náklady na výstavbu McDonald‘s v Piešťanoch rozkladajúcom sa na ploche 449 metrov štvorcových dosiahne sumu viac ako 1,5 milióna eur. Súčasťou areálu bude terasa, detské ihrisko, ale i možnosť nákupu občerstvenia priamo z auta.

Nová prevádzka zariadenia McDonald´s vznikne vo východnej časti parkoviska pred nákupným centrom Tesco, v mieste ohraničenom čerpacou stanicou Tesco, Ulicou N. Teslu a Vrbovskou cestou. Pôjde o jednopodlažný objekt obdĺžnikového tvaru s rozmermi 32,24 x 13,85 metra s terasou, ihriskom pre deti a parkovacou plochou. Vnútorné delenie objektu bude na priestory pre verejnosť a priestory pre zamestnancov. Strechu bude mať objekt plochú jednoplášťovú so vzduchotechnikou. Nad úrovňou presklených stien je na všetkých stranách objektu naprojektovaná pohľadová markíza v troch rôznych variantoch.

Hlavný vstup do prevádzky je situovaný na severozápadnej strane z priestoru priľahlého parkoviska, napojený chodníkmi na komunikácie pre peších. Z juhovýchodnej strany je k objektu situovaná exteriérová terasa so sedením pre zákazníkov a detské ihrisko Playland. Z terasy je možný priamy vstup do vnútorných priestorov. Na juhovýchodnej fasáde sú naprojektované dve okná pre objednanie a výdaj jedla zákazníkovi priamo do automobilu. Výdajné okná sú komunikačné – automobilovo prístupné z cestnej komunikácie Drive Line, ktorá bude po obvode objektu.

Pre objekt bude vytvorených osem parkovacích miest, z toho dve pre imobilných. Ako zvyšné miesta budú využívané existujúce parkovacie miesta pre areál Tesco.

Zastavaná plocha prevádzky je podľa projektu 449 m2, podlahová plocha 410 m2. Piešťanský McDonald´s bude mať i vonkajší informačný systém. Pred areálom bude veľký totem (Drive Totem) výšky 6,5 a šírky 1,45 metra. Na vjazde pre automobily bude umiestnená brána McDrive (Gateway Sign). Úlohou je okrem informácie o vjazde do McDrive aj zamedzenie vjazdu vozidlám vyšším ako 2,85 metra. Pred automobilovým vjazdom do areálu bude digitálny informačný panel s obrazovkou a objednávací terminál.

Celkový náklad stavby sú podľa stavebného povolenia v objeme 1 525 000 eur.

„Stavebné povolenie na stavbu „Prevádzka rýchleho občerstvenia McDonald’s Piešťany” vydané v Piešťanoch dňa 30. júna 2023 nie je právoplatné. Až po ukončení naviazaných procesov, ktoré stále pretrvávajú, budeme vedieť či povolenie nadobúda právoplatnosť,“ informovala nás Lucia Poláčeková zastupujúca spoločnosť McDonald’s spol. s r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána