Piešťanec dal vypíliť 149 stromov

  • Krimi
  • 9. augusta 2023, 17:49

Polícia obvinila 61-ročného I. K. z Piešťan, ktorý počas roka 2018 inštruoval ďalšie osoby k vypíleniu 149 stromov bez príslušného povolenia v obci Šurany v okrese Nové Zámky. Muž je obvinený z prečinu porušovania ochrany stromov a krov, uviedla v tlačovej správe hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Zuzana Hrabovská.

KRPZ

Spoločenská hodnota vypílených 108 kusov agáta bieleho, 21 kusov slivky domácej, 17 kusov moruše bielej a troch jaseňov štíhlych bola znalcom vyčíslená na takmer 107-tisíc eur. Trhová hodnota vypílenej drevnej hmoty dosiahla viac ako 13-tisíc eur. Obvinený I. K. si podľa polície zabezpečil vykonanie výrubu u iných osôb, pričom priamo inštruoval a riadil samotný výrub tak, že ukazoval, koľko a ktorý z vyššie uvedených druhov stromov sa má spíliť.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že výruby stromov a krov sú upravené právnymi predpismi a nie je možné ich vykonávať svojvoľne. „Kto v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi na úseku lesného hospodárstva alebo všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu prírody a krajiny v značnom rozsahu poškodí alebo zničí strom alebo ker, alebo ich vyrúbe, potrestá sa odňatím slobody na jeden až päť rokov,“ skonštatovala policajná hovorkyňa.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana