Piešťanské basketbalistky v stredu spoznajú svojich súperov v EuroCupe Women

Piešťanské Čajky sa už túto stredu dozvedia svojich súperov v skupinovej fáze EuroCupu Women, druhej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. Úradujúce majsterky Slovenska sú pred žrebom nasadené do tretieho výkonnostného koša.

Piešťanské Čajk hostia počas nasledujúceho víkendu Federálny pohár žien. (Autor: EuroCup Women)

Žrebovanie sa uskutoční v stredu 9. augusta v nemeckom Mníchove aj za účasti predstaviteľov basketbalového klubu z kúpeľného mesta – generálnej manažérky Bronislavy Borovičkovej a športového manažéra Tomáša Horkého. Žrebovanie sa bude vysielať naživo na oficiálnom kanáli FIBA YouTube o 11:00 SEČ.

Základnú časť súťaže odohrá 48 klubov, je v nej udelených 45 priamych miesteniek, ktoré zahŕňajú tri tímy vypadávajúce z kvalifikácie EuroLeague Women. Ďalšie tri miesta obsadia kluby úspešné v kvalifikácii EuroCup Women.

Na snímke rados hráèok Èajok po výhre zápasu 3. kola skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA v basketbale žien C-skupiny Piešanské Èajky – Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul v stredu 9. novembra 2022 v Piešanoch. FOTO TASR – LukᚠGrinaj

Na základe pravidiel EuroCupu pre ženy sa skupinová fáza odohrá s 12 skupinami po štyroch kluboch. Novinkou tohtoročnej edície je, že sa bude súťaž opäť hrať v celoeurópskom formáte, pričom jediným geografickým obmedzením bude maximálne jeden klub na krajinu v rovnakej skupine. Ruší sa tak rozdelenie na dve konferencie.

Nasadenie tímov do žrebovania je založené na hodnotení výkonnosti klubov v európskych klubových súťažiach za posledné tri sezóny. V treťom výkonnostnom koši sa okrem Čajok nachádzajú tieto tímy: Roche Vendee BC (FRA), Žabiny Brno (CZE), Kayseri Basketbol (TUR), BDS Dinamo Sassari (ITA), Panathinaikos A.C. (GRE), SL Benfica (POR), Kibirkstis (LTU), BBC Grengewald Hueschtert (LUX), Rutronik Stars Keltern (GER), Bursa Uludag Basketbol (TUR) a Ramat Hasharon (ISR).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika