Vodnopólové reprezentácie s piešťanským zastúpením

  • Vodné pólo / Šport
  • 5. augusta 2023, 22:30

V chorvátskom Záhrebe sa konali Majstrovstvá Európy vo vodnom pole pre najmladšiu vekovú kategóriu – hráčky do 15 rokov. Slovensko si pripísalo premiérovú účasť na ME v tejto kategórii a boli pri tom aj hráčky klubu KVP Kúpele Piešťany Simona Rajnohová a Eliška Hudcovičová.

Ženská vodnopólová reprezentácia pod vedením Jána Baranoviča sa kvalifikovala na Majstrovstvá Európy. (Autor: archív KVP)

Dalo by sa povedať, že Slovenky zaplatili takzvanú nováčikovskú daň. Pre všetky hráčky to bola premiéra na reprezentačnej úrovni a vzhľadom na krátkosť prípravy sa nezúčastnili predtým ani žiadneho medzinárodného turnaja. V základnej skupine po prehre s Nemeckom a remíze s Tureckom obsadili slovenské nádeje 3. miesto a následne v skupine o konečné umiestnenie prehrali o gól s Írskom a vyhrali s Ukrajinou. V konečnej tabuľke obsadili 14.miesto.

Okrem mládežníckeho reprezentačného družstva dievčat do 15 rokov bolo v akcii aj vodnopólové družstvo žien Slovenska. Reprezentantky absolvovali kvalifikačný turnaj o postup na budúcoročné Majstrovstvá Európy..

Kvalifikačná skupina, v ktorej bolo Slovensko, sa hrala v bulharskom Burgase a okrem domácich reprezentantiek boli súperkami Slovenska aj hráčky Malty. Slovenský výber nezaváhal, zvíťazil v oboch stretnutiach a z prvého miesta sa kvalifikoval na Majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v januári 2024 v Izraeli.

Súčasťou tímu boli aj hráčky KVP Kúpele Piešťany Barbora Baranovičová a Katarína Grežďová. Súčasťou realizačného tímu Slovenska sú aj ďalší Piešťanci – tréner Ján Baranovič a fyzioterapeutka Zuzana Grežďová.

Róbert Chlpek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián