Kazanevského karikatúry vystavujú v Piešťanoch

V Piešťanskom informačnom centre na Pribinovej ulici môžete v týchto dňoch sledovať unikátnu výstavu významného karikaturistu Vladimira Kazanevskeho. Vo štvrtok 27. júla ju otvorili slávnostnou vernisážou. Výstava nesie názov Hlavotoč.

Vladimir Kazanevsky sa návštevníkom prihovoril, prekladala Ana Mazurova. (Autor: am)

Hlavotoč je prierezom tvorby Vladimira Kazanevského za posledných sedem až osem rokov. Je to výber z dvoch úspešných výstav, jedna mala názov Na kolenách a druhá Hlavy. Obsahovo diela načrtávajú vzťah človeka k autoritám, lepšie povedané k tým, ktorí sa do rolí autorít sami uviedli. Reprezentuje istú formu manipulácie, hovorí o téme dezinformácií, prispôsobovaní sa, o nedostatku odvahy či o alibizme. Intenzívne sa jeho tvorba zaoberá aj vojnovou propagandou.

Vladimir Kazanevsky donedávna žil a tvoril v hlavnom meste Ukrajiny, z dôvodu súčasnej situácie našiel domov na Slovensku v Prešove. Spolupracuje s prešovskou Galériou kýchania mozgu, ktorej predseda Peter Rázus zavítal aj na slávnostnú vernisáž. Okrem neho sa hosťom prihovoril aj piešťanský karikaturista a architekt Bohuslav Pernecký.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof