V Adeli vystavujú fotky slovenských krojov

V týchto dňoch si môžete v Adeli Medical Centre v Piešťanoch pozrieť výstavu fotografií, ktorej vznik je spojený s obľúbeným podujatím nielen našich folkloristov – Slovenským dňom kroja.

Výstavu s názvom Slovenský deň kroja môžete uvidieť až do 13. augusta (Autor: Slávka Nováková)

Výstava, ako sme už spomínali, vznikla pri príležitosti ojedinelého podujatia Slovenský deň kroja, zameraného na šírenie tradícií, prezentáciu slovenských ľudových krojov, slovenských obcí, regiónov a ľudí s úzkym vzťahom ku kultúrnemu dedičstvu. Takmer štyridsať fotografií slovenských dievčat v slávnostnom ľudovom odeve zobrazuje krásu a jedinečnosť slovenských ľudových krojov z rôznych slovenských regiónov. Tvorcovia výstavy regióny osobne navštívili a krásu žien v krojoch zdokumentovali. Výstava putuje po celej Európe a po úspešnom uvedení vo Viedni a Prahe máme česť uviesť túto zbierku aj v Piešťanoch. Výstava je v spomínanom piešťanskom medicínskom centre na Hlbokej ulici sprístupnená až do 13.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana