Nastavte si pravidlá

Toto môžeš a tamto nie. Tadiaľto cesta vedie, tadiaľ nie. Ak si neprosíš toto jedlo, asi nie si celkom hladný. A neskôr, keď vyhladneš, prijmeš aj to, čo ti teraz núkam a ty na to práve nemáš chuť, alebo sa ti to zdá byť zlé, nechutné a nie podľa tvojho gusta? Ale. Veď vieš, že iné doma navarené nemáme a ja som príprave tohto pokrmu venoval/a nielen svoj čas a energiu, ale aj niečo naviac. Lásku a starostlivosť.

(Autor: red)

Že tvoji kamoši majú jedlá chutnejšie a vyberanejšie? No. Ale ty sa nemusíš opičiť. Ty máš iné. Hodnotnejšie. Pripravené tvojou mamou, otcom, babkou, dedkom, prababkou, tetou, strýkom, ujom či ujčinou. Osobou, ktorá ťa nadovšetko miluje.

Za peniaze si svet nekúpiš, aj keď s peniazmi je žiť ľahšie ako bez nich. Pamätaj si ale, svet ti padne k nohám, ak ty budeš stáť pevne na tých svojich. Je jedno, či nohách, rukách, hlave, facebooku, youtube, instagrame, tik-toku a ja neviem ešte na čom. Veď, blížiac sa k seniorskému veku, som už ako pisateľka týchto riadkov prakticky celkom za zenitom aktuálnosti tejto doby. Ale ty si múdry/ múdra, ty to pochopíš. Srdcom. Tak som ťa to učil/učila.

Čo na tom, že ťa umelá inteligencia nejakým spôsobom motivuje, sleduje a ponúka podobné spojenia, aké používaš ty? Ak sa chceš dozvedieť niečo o osvietenstve, nesleduj kurzy kryptomien. Lebo ti ostane iba ADA či BITCOIN. A zmizne človečenstvo.

Žijeme v dobe, keď ani fotografie nemusia byť pravdivé. Videosnímkam nemusíme veriť. Môžeme iba sami sebe. A veriaci Bohu. Ak ale dôverujeme ešte niekomu inému, tak iba človeku, čo sa nemusí na nič hrať. Je slobodný, nezávislý, hovorí pravdu. Je slobodný nielen v pevnom zväzku manželskom či partnerskom, ale jeho prioritou je sloboda názoru. Nepodlieha móde. Rozhoduje sa podľa vedomia a svedomia.

Ak si nastavíte pravidlá už vo veku, keď ani netušíte, že nejaké exitujú, neskôr zistíte, že takto je to správne. Ak na isté jedlo ešte nemáte chuť, hlad (nielen ten gastronomický) to môže zmeniť a ak je jedlo pripravené s bezhraničnou láskou a dôverou, potom sa stanete silným vo svojich vnútorných pravidlách a postojoch. A môžete variť, smažiť, ponúkať. A zasýtite nielen seba.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián