Mladý motorkár spadol na diaľnici, nehodu neprežil

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 1. augusta 2023, 13:56

Na diaľnici R1 pred Trnavou prišiel v pondelok podvečer o život 32-ročný motocyklista. Približne 1,5 kilometra pred vjazdom do mesta nezvládol riadenie a z doposiaľ nezistených príčin spadol na zem a narazil do pravých zvodidiel. Pri nehode utrpel mladý vodič motorky Kawasaki zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dopravnú nehodu vyšetrujú trnavskí diaľniční policajti.

Pri nehode utrpel mladý vodič motorky Kawasaki zranenia, ktorým na mieste podľahol. (Autor: FB Polícia SR - Trnavský kraj)

„Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presné príčiny nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania. To, či mohol byť vodič pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať znaleckým skúmaním,“ informovala trnavská polícia na sociálnej sieti. Podľa kamerových záznamov jazdil krátko pred pádom v rýchlom jazdnom pruhu len na zadnom kolese.

Polícia pripomína, že motocyklisti sú jednými z najzraniteľnejších účastníkov premávky. Práve preto ich varuje, aby nepreceňovali svoje schopnosti a pri jazde sa plne venovali šoférovaniu. Bezpečnostné prvky, ako sú prilba či vhodný odev, síce znižujú riziko zranenia pri páde, no v niektorých prípadoch život zachrániť nedokážu.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana