Pre Slovákov je zmena klímy vážnym problémom

Zmena klímy je vážnym svetovým problémom pre 91 percent ľudí na Slovensku. Vyplýva to z prieskumu Európskej komisie Eurobarometer, ktorý sa uskutočnil v 27 členských štátoch Európskej únie na prelome mája a júna tohto roka. Podľa prieskumu si tiež 81 percent respondentov zo Slovenska myslí, že riešenie environmentálnych a klimatických problémov by malo byť prioritou pri zlepšovaní verejného zdravia.

Letné horúčavy zažívame aj v našich končinách. foto: pexels.com

„Osem z desiatich Slovákov súhlasí s tým, že emisie skleníkových plynov by sa mali znížiť na minimum,“ uviedla Európska komisia. Zároveň je podľa prieskumu 71 percent Slovákov presvedčených, že prijatie opatrení v oblasti klímy povedie k inováciám. Takisto 70 percent zastáva názor, že náklady na odstránenie škôd spôsobených zmenou klímy sú oveľa vyššie než investície potrebné na zelenú transformáciu.

Podľa prieskumu sa tiež 71 percent respondentov na Slovensku snaží znížiť množstvo odpadu tým, že ho pravidelne triedi na recykláciu. „Zároveň sa 57 percent Slovákov usiluje znížiť spotrebu jednorazových predmetov a 40 percent nakupuje energeticky úspornejšie nové domáce spotrebiče,“ dodala Európska komisia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória