M. Gula: Tím má kvalitu, aby sme hrali o popredné priečky

  • Futbal
  • 30. júla 2023, 22:00

Martin Gula je mladým, ale rešpektovaným futbalistom v piešťanskom drese. Kapitánom a spolu s Adamom Kusým najdlhšie slúžiacim hráčom PFK. Aj napriek nepríjemnému zraneniu sa stal najlepším strelcom mužstva v aktuálnej sezóne.

Kapitánovi PFK Martinovi Gulovi minulú sezónu znepríjemnilo zranenie. foto: PFK

V rozhovore prezradil, ako sa vyrovnával so zranením, ale aj ako vníma skončenú sezónu a aké ciele si kladie pred novou.

Ako hodnotíš výkony mužstva počas tejto sezóny a aké sú tvoje pocity zo všeobecného vývoja tímu?

Počas celej sezóny bolo mužstvo ovplyvňované viacerými faktormi, ktoré nám nedovolili dostať sa do hernej pohody a udržať si dlhšiu víťaznú šnúru. Zhodnotil by som ju ako neúspešnú. Z tejto sezóny sa musíme ponaučiť, pretože tento klub si zaslúži dôstojnejšie postavenie na futbalovej mape.

Aké boli najväčšie výzvy, s ktorými si sa stretol počas sezóny, a ako si sa s nimi vyrovnal?

Azda po prvýkrát v mojej kariére ma vyradilo z hry zranenie. Zranil som sa týždeň pred súťažou a nedokázal som sa už plnohodnotne vrátiť. Napriek tomu som sa snažil byť stále pri chalanoch a pomôcť tímu. Stále ma to ťahalo na ihrisko, aj keď som vedel, že to môžem zhoršiť. Nemám v povahe vzdávať sa a držím sa hesla: „Železo ohneš, ale nezlomíš.” Vďaka pomoci od rehabilitačného centra Possibilitas sa urýchlil môj návrat na ihrisko, ale už som sa nedokázal dostať do hernej formy.

Onedlho odštartuje nový súťažný ročník, aké budú ciele PFK?

Radi by sme sa vrátili k postupovým ambíciám. Náš stále mladý tím má kvalitu na to, aby hral o popredné priečky. Myslím si, že ak vhodne doplníme káder o skúsených hráčov, môžeme zažiť úspešnú sezónu. Zlepšil sa tréningový proces, čo pozitívne ovplyvnilo záver sezóny.

V A-tíme Piešťan patríte k lídrom a nosíte aj kapitánsku pásku. V tíme máte tiež mladších spoluhráčov, snažíte sa ich nejakým spôsobom usmerňovať a dávať im rady?

Aby trénovali, trénovali a trénovali. Nielen našim mladým chalanom chýba motivácia, zodpovednosť a chuť víťaziť. Stretávame sa s tým, že nerešpektujú pravidlá a autority. Ak chcú niečo zmeniť, musia to urobiť oni sami. Z mladšej generácie hráčov sú viacerí šikovní futbalisti, ktorí už zavítali do našej kabíny. Niekedy to chce čas, aby sa rozohrali a získali prax v mužskom futbale, v iných prípadoch nezvládnu tlak alebo uprednostnia školu a nie sú ochotní venovať futbalu toľko času. Zatiaľ sa nám darí každoročne vychovávať vlastných hráčov pre mužský futbal, ale musíme mať s nimi veľa trpezlivosti.

zdroj/foto: PFK

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof