Slovakman Triathlon odštartuje výstrel z dela

  • cyklistika / Plávanie / Ostatné športy
  • 29. júla 2023, 22:00

Výstrel z dela v nedeľu 6. augusta o 6.45 h ráno odštartuje na piešťanskej Lodenici triatlonové preteky CTP Slovakman Triathlon 2023. Na štart sa postaví viac než dvesto triatlonistov, ktorí zabojujú o titul majstrov Slovenska a Česka v dlhom triatlone.

Triatlon Slovakman tradične sprevádza výborná atmosféra. foto: Tomáš Bukoven

Veľkú triatlonovú výzvu si tento rok nenechá ujsť držiteľ slovenského rekordu v dlhom triatlone a najrýchlejší triatlonista, ktorý kedy stál na štarte Slovakman Triathlonu – Ondrej Kubo. Tohto domáceho pretekára určite výzvu na tvrdý súboj bývalí víťazi Tomáš Řenč, Petr Vabroušek, Jan Oppolzer či ostatní kvalitní pretekári.

Lodenicu čaká skutočne nabitá športová nedeľa. V jeden deň a na jednom mieste sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v dlhom triatlone, Majstrovstvá Českej republiky v dlhom triatlone a okrem triatlonových pretekov bude areál aj dejiskom Majstrovstiev SR v diaľkovom plávaní (1 km, 3 km, 5 km).

Slovakman 20 = 20 rokov snov

Tento rok oslavuje Slovakman 20. výročie svojej existencie. Za ten čas eviduje takmer tisíc ľudí, ktorí sa stali súčasťou komunity ako aktívni pretekári, organizátori, dobrovoľníci a partneri podujatia. Toto výročie oslávia organizátori vytvorením dokumentu Slovakman 20, ktorý v sebe spojí archívne zábery z minulosti a rozhovory s dôležitými osobnosťami Slovakman Triathlonu.

Predpremiéra dokumentu sa uskutoční priamo v areáli pretekov v predvečer ich konania – v sobotu 5. augusta o 19. hodine.

Dopravné obmedzenia

Organizátori prosia vodičov o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť na ceste medzi Piešťanmi a Červeníkom, kde sa bude konať cyklistická časť pretekov. Obyvateľov a návštevníkov Piešťan zase upozorňujú na zvýšený pohyb bežcov medzi Lodenicou a mestským parkom od 12.00 do 23.00 h a vopred ďakujú za povzbudzovanie popri trati.

TS

Pretekári pobežia medzi Lodenicou a mestským parkom. foto: Tomáš Bukoven

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia