Mačiatka odhodili v igelitovej taške

Ak vám doma chýba štvornohý spoločník a uvažujete nad tým, že si zaobstaráte mačku, skúste si ju adoptovať z útulku. V Regionálnom centre Slobody zvierat v Piešťanoch majú opäť nové prírastky. Uprostred minulého týždňa im dokonca pribudla ďalšia smutná „nádielka“, päť mačiatok sa našlo v igelitovej taške, vyhodených pri potoku Dubová.

Bezvládne mláďatká zachránili „v hodine dvanástej”. foto: FB Viac úsmevov:)

„Pani bola so svojím psíkom pri potoku Dubová, kde našla igelitovú tašku s už skoro bezvládnymi mačiatkami. Naozaj môže byť niekto taký, že v tomto teple nechá malé bezbranné mačiatka v igelitovej taške? Čakala by ich pomalá a bolestivá smrť. Mačiatka boli veľmi vystresované a dehydrované. Je ich päť a majú asi päť-šesť týždňov,“ uviedli na stránke piešťanského útulku. Čakajú na nový domov alebo prípadnú adopciu. Počet mačiek v útulku neustále rastie, počet adopcií, naopak, stagnuje. Ak teda zvažujete prijať nového člena domácnosti, najlepšou voľbou bude výber z útulku.

Zároveň útulok upozorňuje na potrebu kastrácie zvierat. Najmä mačky sa množia nekontrolovateľne, dokonca niekoľkokrát za rok. Je to teda jediná možnosť, ako znížiť počet opustených a vyhodených mláďat, ktoré môžu predčasne uhynúť následkom chorôb, hladu či ľudskej bezohľadnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund