Rozmarínci sa družili pri guláši aj s harmonikou

Už dlhé roky sa v Dennom centre Rozmarín schádzajú piešťanskí seniori i rôzni členovia partnerských organizácií, aby sa tu nielen kvalitne „družili“, ale si tiež vypočuli rôzne prednášky, oslávili okrúhliny, zaspievali si či zahrali karty alebo šachy. Každoročne bývala jednou z obľúbených akcií letná opekačka na Lide, tento rok však organizátori podujatia zamenili opekanie za guláš párty v HS Centre.

Desiatky seniorov z piešťanského Rozmarínu si užili parádnu guláš párty v HS Centre. foto: Ján Guga

V piatok 7. júla bolo počasie ako stvorené na spoločenskú akciu. Slnko hrialo, guláš rozvoniaval a tí, ktorí sa dosýta najedli, si mohli ešte posedieť v tieni stromov, poklebetiť a zaspievať si v sprievode harmoniky. Seniorov prišiel pozdraviť aj primátor Peter Jančovič a vedúca odboru sociálnych služieb Anna Glossová, veď práve Denné centrum Rozmanín je organizačnou jednotkou mesta ako súčasť Mestského úradu v Piešťanoch, ktorý ho riadi prostredníctvom svojich odborných útvarov.

Rozmarín je miestom, kde mesto vo svojich priestoroch poskytuje sociálnu službu počas dňa fyzickej osobe, ktorá dovŕšila dôchodkový vek, fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom, rodičovi s dieťaťom alebo starému rodičovi s vnukom alebo vnučkou. Činnosť denného centra má povzbudzovať občanov k aktivite, sebarealizácii, spájať ich naďalej so životom mesta, prispievať k nadväzovaniu kontaktov medzi ľuďmi, vytváraniu pocitu spolupatričnosti, a to najmä organizovaním podujatí a akcií pre členov denného centra a organizovaním podujatí smerom k verejnosti, spoluprácou jeho členov na príprave podujatí a akcií organizovaných mestom, respektíve organizáciami mestom zriadenými, a tiež spoluprácou členov centra pri dobrovoľníckych aktivitách v prospech občanov mesta, osamelých či seniorov.

Piešťanci pomenovali svoje centrum Rozmarín. Názov odvodili od rastlinky, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Využíva sa nielen pre svoje liečivé účinky, ale gazdinky ním dochucujú mnohé pokrmy. Aj pobyt v dennom centre má podobne ako táto bylinka hojivé účinky. Prináša radosť, lieči samotu a seniorom okoreňuje život.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína