Hubina – 670 rokov a stále veselo

  • Reportáž / Podujatia / Región
  • 21. júla 2023, 22:00

Hubina v sobotu 8. júla ukázala, že sa vie baviť. Jedna z najmenších obcí Piešťanského okresu usporiadala jubilejné hody pri príležitosti 670. výročia prvej zmienky v historických listinách. Aby mohli svoj veľký deň osláviť vo veľkom, Hubinčania mesiace dopredu svojpomocne dávali do poriadku nepoužívaný futbalový štadión.

Slávnostný sprievod viedli spievajúce folkloristky a folkloristi, svoje kroje vytiahli zo skríň aj domáci Hubinčania. Foto: Eva Albertová

Dedinka v tieni veľkomoravského Kostolca každoročne usporadúva hody na pamiatku sv. Cyrila a Metoda. Ročník 2023 bol výnimočný okrúhlym výročím „narodenín“ obce, preto chceli miestni sláviť vo väčšom štýle. Nový starosta Peter Fedák, ktorý sa postavil do čela Hubiny po novembrových voľbách, zmobilizoval aktívnych občanov na revitalizáciu futbalového štadióna.

„Hubinčanky a Hubinčania od jari venovali svoje voľné soboty na úpravu a čistenie areálu futbalového ihriska, ktorý predtým roky pustol. Venovali tomu svoj čas i vlastné pracovné nástroje a stroje. Vďaka tomu sme mohli oslavovať, ako sa patrí,“ pochválil spoluobčanov starosta.

Atraktívny program prilákal asi päťsto hostí, čo je zhruba rovnako veľa, ako je obyvateľov Hubiny. „Bola to pravá dedinská zábava, chválim aj organizáciu. Deti si brutálne užili penovú šou od hasičov a ja som zase vyhrala v tombole,“ povedala spokojná návštevníčka Iva z Haluzíc v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zamýšľaným „vedľajším účinkom“ upraveného ihriska by malo byť obnovenie tradície obecného futbalu. „Dúfam, že sa na náš trávnik vrátia tréningy a zápasy,“ dodal Fedák.

Eva Albertová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián