Napriek zvýšenej inflácii rôzne zľavy na spotrebný tovar stále lákajú zákazníkov k nákupu, čo dokazujú výsledky prieskumu PromoCodius

  • Inzercia
  • 19. júla 2023, 20:10

Výhodné výpredaje skladov, akcie a zľavy sú príležitosti k výhodnejším nákupom spotrebného tovaru ako je móda, kozmetika, či zdravotné pomôcky a doplnky. Experti z PromoCodius sú prekvapení, keď niekto za tovar zaplatí plnú cenu. Okrem týchto ponúk obchody ponúkajú aj iné špeciálne zľavy počas roka, nárazové výpredaje a promo akcie, ktoré slovenských spotrebiteľov skutočne lákajú k nákupom viac než inokedy.

Sezónne výpredaje vs. promo akcie

Zatiaľ čo sú nárazové sezónne výpredaje nastavené na vyprázdnenie skladu a vypredanie zásob pred expiráciou, obchodníci si týmto spôsobom uvoľňujú miesto na nový tovar. Tiež sa takýmto spôsobom snažia dostať do povedomia ďalších potenciálnych zákazníkov a používajú metódy remarketingu na tovar, ktorý sa slabšie predáva.

Expertka na zľavové kupóny a promo kódy platformy PromoCodius Alisa Sklyarova tvrdí, že v období letných zliav platformu navštívi a využije zľavové kupóny Promocodius v priemere o 50 % viac zákazníkov, než napríklad vo februári, kedy sú predaje stlmené. 

Ako príklad môžeme uviesť aj využitie MojaLekaren zlavovy kod, ktorý v sezónnom jarnom a letnom výpredaji využilo návštevníkov platformy (kód sa používal o 57 % častejšie ako v iných obdobiach). Kód bol využitý najmä na rôzne vitamínové doplnky, cestovné lekárničky a cestovné kozmetické sady, opaľovacie prípravky a prípravky proti hmyzu. 

Zákazníci počas letných výpredajov podľa štatistík PromoCodius utrácajú aj viac peňazí za spotrebný tovar a to až o 40 % viac ako v roku 2022.

Predaj kozmetiky sa počas letnej sezóny takmer zdvojnásobí

Podobný trend zvýšenia predaja kozmetiky, zdravotných pomôcok a ďalšieho spotrebného tovaru sa ukazuje aj v kamenných predajniach. Počas letných výpredajov za frekvencia návštev zákazníkov až ztrojnásobuje. Počas letných výpredajov sa môžu ceny tovaru znížiť o 15 až 50 %, čo je definitívnym lákadlom pre zákazníkov kúpiť si produkt, ktorý by si inak mimo sezóny nemohli dovoliť. 

Okrem toho obchody a e-commerce využívajú aj rôzne nárazové, jednodňové alebo inak časovo obmedzené extra zľavy na tovar, o ktorých rozhodujú na poslednú chvíľu a sú pre spotrebiteľov skutočným lákadlom nakupovať za skutočne nízke ceny.  

promocodius.com je online platforma, ktorá ponúka aktuálne kupóny a zľavy viac než tisícky známych a populárnych obchodov. Bola založená v roku 2016 a pôsobí v krajinách ako Ukrajina, Česká republika, Poľsko, Slovensko, Rumunsko, Švédsko, Dánsko, Fínsko, Nórsko, Španielsko, Mexiko, Spojené štáty americké a Turecko.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof