Týždeň v znamení požiarov: Horel stoh, strnisko aj sporák

Požiar na ploche 75-tisíc metrov štvorcových hasili vo Veľkých Kostoľanoch v pondelok 10. júla hasiči z Piešťan, Kostolian, Drahoviec aj Jaslovských Bohuníc. Popoludní okolo tretej sa rozhorelo strnisko po žatve, takže družstevníci oborávali pole, aby sa oheň nešíril. Hasiči si veľkú plochu požiaru rozdelili na úseky a spoločnými silami oheň zlikvidovali.

Vo Veľkých Kostoľanoch bojovali s požiarom 10. júla hasiči z Piešťan, Kostolian, Drahoviec a Jaslovských Bohuníc. Foto: FB DHZ Veľké Kostoľany

O tri dni nato, vo štvrtok 13. júla, sa na Nábreží Ivana Krasku v Piešťanoch zranila cyklistka, ktorej pod kolesá podbehol pes. Hasiči žene s tržnou ranou na hlave poskytli prvú predlekársku pomoc a potom ju odovzdali do opatery záchranárom.

Tri výjazdy mali hasiči v piatok 14. júla. Prvýkrát ich zavolali podvečer do obce Hubina, kde mladá vodička havarovala tak, že nabúrala do oplotenia rodinného domu a jej auto zdemolovalo aj plynovú prípojku. Vodička mala šťastie v nešťastí. Hrozivo vyzerajúcu nehodu prežila bez viditeľného zranenia, no v šoku. Hasiči najskôr pomocou vzduchových vankúšov nadvihli vozidlo, pod ktorým bola odtrhnutá plynová prípojka, tú čiastočne uzatvorili a okamžite volali plynárov. Pre únik plynu museli uzatvoriť aj úsek cesty, kde sa nehoda stala. Plynári najskôr plyn uzatvorili provizórne a po odtiahnutí auta ťažkou technikou, ktorú zabezpečil starosta Hubiny, mohli v práci pokračovať tak, aby prípojku opravili kvalitne. Záchranári, ktorí sem prišli, prezreli vodičku, nemala však zranenia. Nehodu zdokumentovala polícia.

V ten deň ešte hasiči so zapnutými sirénami upaľovali k diaľnici D1, kde pri odpočívadle Čerenec v smere Piešťany – Trnava havaroval vodič s osobným autom. Prednou časťou vrazil do zvodidiel, odtrhlo mu koleso a to sa odrazilo k stredovým zvodidlám. Okolo išli cestári, tí hneď umiestnili v mieste nehody „šípku“ a hasiči mohli vykonať na zničenom aute protipožiarne opatrenia.

Tretí piatkový výjazd mali spoločne hasiči z Piešťan, Vrbového a Dolného Lopašova k horiacemu stohu slamy, ktorý vzplanul medzi Šterusmi a D. Lopašovom o pol dvanástej v noci. Družstevníci pohotovo oborávali okolie, aby sa oheň nerozšíril na vedľajšie parcely a tiež rýchle zachraňovali obilie na protiľahlej strane cesty tak, že po polnoci vykonali žatvu. Podľa predbežných informácií bol požiar založený úmyselne. Piešťanskí hasiči sa na základňu vrátili okolo druhej v noci, požiarovisko ostali zabezpečovať Vrbovčania a Dolnolopašovčania.

V nedeľu 16. júla po polnoci povolali hasičov z Piešťan k autu, ktoré skončilo vo vodnej nádrži Výtek v Chtelnici. Hasiči auto vytiahli.

Nepríjemný začiatok pracovného týždňa zažili kuchári hotela Thermia Palace v Piešťanoch, keď v pondelok 17. júla začal horieť plynový sporák v hotelovej kuchyni. Pohotový pracovník oheň ešte pred príchodom hasičov hasil práškovým prístrojom. Na dohasenie požiaru použili hasiči tiež práškový prístroj.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda